Качка з яблуками та гречкою в рукаві в духовці виходять супер смачно! Гречка – відмінний варіант начинки для качки. Крупа добре вбирає ароматний жирок з м’ясними соками і виходить дуже смачною. Для більшої соковитості додаємо яблука. Така начинка служить одночасно і гарніром до утиному м’яса. При запіканні обов’язково використовуємо рукав – він не позбавить тушку рум’яної кірочки і при цьому збереже максимальну соковитість.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Качка домашня – 2 – 2,5 кг
- Яблука – 2 шт.
- Часник – 4 зуб.
- Сметана – 100 гр.
- Приправа для курки – 1 ч. л.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Гречка – 1 склянка
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Масло рослинне – для смаження
- Кунжут для посипання
Процес приготування:
Готувати качку з яблуками і гречкою в рукаві в духовці просто! Тушку качки добре промиваємо зовні і всередині, видаляємо ділянки з жиром в області куприка і шиї, всередині вирізаємо залишки нутрощів. При необхідності смалимо тушку і знову промиваємо. Потім тушку обсушуємо зсередини і зовні паперовими рушниками.
Для приготування маринаду в невеликій мисці змішуємо вказану кількість сметани, суміші спецій для курки, сіль і чорний мелений перець за смаком.
Часник очищаємо від лушпиння і пропускаємо через прес.
Отриману кашку додаємо в миску до суміші і гарненько перемішуємо.
Оброблену качку змащуємо приготовленим маринадом з усіх боків, всередині і зовні. Залишаємо маринуватися і приступаємо до приготування начинки.
Гречку промиваємо, кладемо в каструлю, заливаємо водою, підсолюємо і доводимо до кипіння.
Варимо протягом двадцяти хвилин. Після варіння відкидаємо на друшляк і даємо відвару стекти.
Ріпчасту цибулю очищаємо і нарізаємо дрібними кубиками.
У сковороді розігріваємо рослинне масло без запаху і обсмажуємо в ньому подрібнену цибулю до легкого золотистого відтінку.
Змішуємо обсмажену цибулю і гречку. Солимо і перчимо за смаком.
Приготовленої начинкою з гречки наповнюємо черевце качки.
Яблука промиваємо, обсушуємо і ріжемо на часточки, паралельно видаляючи насіннєві коробочки. Закладаємо яблука слідом за гречкою.
Краю шкіри, прикривають черевце, стягаємо і скріплюємо зубочистками або зшиваємо нитками.
Поміщаємо начинену тушку качки в рукав для запікання, зав’язуємо обидва краю рукава. По центру робимо тонкий прокол, щоб виходив пар.
Поміщаємо качку в рукаві на деко і ставимо його в заздалегідь розігріту до 190 градусів духовку. Запікаємо протягом двох годин, поки скоринка на поверхні добре не зарум’яниться.
Готову качку дістаємо з духовки і обережно витягуємо з рукава. Перекладаємо на сервірувальне блюдо. Прикрашаємо зеленню, посипаємо кунжутом. Подаємо до столу в гарячому вигляді.
Приємного апетиту!
Качка в духовці Качка в духовці на Новий рік 2023 Качка з гречкою в рукаві в духовці Качка з яблуками в духовці Качка цілком в рукаві в духовці Рецепти на Новий рік