Сьогодні представляю вашій увазі рецепт капкейків червоний оксамит з сирним кремом. Червоний оксамит – чудовий повітряний бісквіт на кефірі, з додаванням барвника червоного кольору і какао-порошку, які надають тісту насичений червоний колір. Структура капкейків пориста і розсипчаста, що дозволяє зробити від капкейків невеликі отвори для заповнення їх кремом або наповнювачем. Червоний оксамит відмінно поєднується з сирним кремом, приготовленим на основі вершкового сиру та вершків. Варто збити сир, вершки і цукрову пудру і повітряний вершковий крем повністю готовий!
Інгредієнти: на 12 порц.
- Борошно пшеничне – 220 гр.
- Цукор-пісок – 180 гр.
- Кефір – 180 мл
- Масло рослинне – 120 мл
- Яйце – 2 шт.
- Сода харчова – 0.66 ч. л.
- Розпушувач тіста – 0.66 ч. л.
- Какао-порошок – 10 гр.
- Ванільна есенція – 1 ч. л.
- Харчовий барвник – 1 ч. л.
- Для крему: –
- Сир вершковий – 300 гр.
- Цукрова пудра – 100 гр.
- Вершки – 100 мл
Процес приготування:
Щоб приготувати капкейки червоний оксамит з сирним кремом, в суху миску розбиваємо охолоджений яйця, додаємо цукор і за допомогою міксера збиваємо в густу піну. У процесі збивання маса повинна посвітліти і збільшитися в об’ємі. Потім в яєчно-цукрову масу додаємо барвник і збиваємо тісто ще близько 1-2 хвилини.
За цей час барвник розподілитися по яєчної маси і зафарбує її в інтенсивний червоний колір. Якщо ви використовуєте не гелеві барвники – їх може знадобитися інша кількість.
Кефір необхідно вийняти з холодильника заздалегідь, щоб до часу замісу тіста він нагрівся до кімнатної температури. Додаємо в нього соду, перемішуємо і чекаємо, поки пройде реакція і кефір перестане пузиритися.
В глибокій мисці змішуємо сухі інгредієнти: просіваємо борошно, какао-порошок і розпушувач. Все добре перемішуємо, для цього краще всього використовувати віночок.
кефір додаємо рослинне масло, добре перемішуємо, після чого в кілька етапів вводимо сухі інгредієнти, потім додаємо яєчну масу.
В результаті у нас виходить гладке однорідне тісто без грудочок, красивого насиченого кольору.
У форму для випічки викладаємо паперові формочки і заповнюємо їх тістом на 2/3, так як в процесі випічки воно добре піднімається.
Ставимо капкейки випікатися в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку на 20-25 хвилин. Готовність капкейків перевіряємо зубочисткою, вона повинна виходити з готових капкейків сухий.
Виймаємо капкейки з духовки і залишаємо при кімнатній температурі на 10-15 хвилин, щоб вони трохи охололи. Потім акуратно виймаємо їх з форми і викладаємо на решітку. Даємо капкейкам охолонути 20-30 хвилин.
За допомогою спеціального плунжера у від капкейків робимо невеликі отвори. Якщо у вас немає плунжера, можна зробити отвори за допомогою зворотного боку металевої насадки для крему або ножа.
Для крему в глибоку миску викладаємо добре охолоджений вершковий сир, додаємо цукрову пудру і збиваємо до однорідної пишної консистенції. Потім додаємо крижані вершки і ще раз добре збиваємо. Крем повинен вийти легкої повітряної консистенції. Крем викладаємо в кондитерський мішок з металевої або пластиковою насадкою для крему і прибираємо в холодильник на 15-20 хвилин, щоб крем добре охолодився.
Після того, як крем добре остудилося, наповнюємо їм капкейки і прикрашаємо їх красивою шапочкою з крему.
Посипаємо капкейки залишилися подрібненим бісквітом і подаємо на стіл. Приємного апетиту!
Кекси в духовці Кекси на рослинному маслі Мафіни на кефірі Шоколадний кекс без молока Шоколадні кекси Шоколадні кекси в духовці Шоколадні кекси в силіконових формочках Шоколадні мафіни з какао