Капкейки з шоколадною начинкою – це ласощі, від якого в захваті всі, як діти, так і дорослі. Якщо ви хочете порадувати своїх домочадців, обов’язково приготуйте їм такий десерт. Рецепт дуже простий, а смак просто приголомшливий!
Інгредієнти: на 12 порц.
- Для тіста: –
- Масло вершкове – 80 гр.
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Вершки 20% або Вершки 10% – 100 гр.
- Розпушувач тіста – 2 ч. л.
- Ванілін – 0.5 гр.
- Борошно – 120 гр.
- Для крему: –
- Сир вершковий – 150 гр.
- Масло вершкове – 50 гр.
- Цукрова пудра – 50 гр.
- Для начинки: –
- Шоколад – 100 гр.
- Вершки 20% або Вершки 10% – 50 гр.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування капкейків з шоколадною начинкою? Для тіста просіваємо борошно і з’єднуємо її з розпушувачем і ваніліном.
Яйце змішуємо з цукром, вершками і топленим вершковим маслом збиваємо продукти міксером в густу масу.
Поступово додаємо борошно і розмішуємо.
Шоколад ламаємо на шматочки, змішуємо з вершками і на повільному вогні з’єднуємо в однорідну масу.
Для крему з’єднуємо м’яке вершкове масло і вершковий сир. Збиваємо міксером у пишну масу.
Формочки для капкейків промазуємо вершковим маслом і заповнюємо 1 ст. л. тіста, потім клаем 1 ч. л. шоколадної начинки і знову 1 ст. л. тіста. Випікаємо капкейки 20-25 хв. в нагрітій духовці при температурі 200 градусів.
Виймаємо капкейки, даємо їм трохи охолонути і з допомогою кондитерського мішка прикрашаємо вершковим кремом верхівку. В кінці посипаємо верх кремом.
Приємного апетиту!
Вологі шоколадні кекси Кекси в духовці Кекси в паперових формочках Кекси в силіконових формочках Шоколадний кекс без молока Шоколадні капкейки