Пропонуємо вам рецепт повітряних шоколадних капкейків з вишнею та легким вершково-шоколадним кремом. В процесі замісу тесту ми використовуємо темний шоколад, какао і кави, тому капкейки виходять супер шоколадні – мрія для ласунів! Начинкою для наповнення капкейків послужить свіжа вишня, яку ми змішаємо з невеликою кількістю крохмалю і желатину і піддамо короткочасної термічної обробки, завдяки чому вишні збережуть свій первинний смак і соковитість, а начинка придбає густу консистенцію.
Інгредієнти: на 12 порц.
- Шоколад темний – 100 гр.
- Какао-порошок – 40 гр.
- Кава натуральна мелена (міцний гарячий) – 180 мл
- Масло вершкове – 60 гр.
- Цукор-пісок – 170 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Борошно пшеничне – 90 гр.
- Розпушувач тіста – 0.5 ч. л.
- Сіль – 1 щіпка
- Для крему: –
- Вершки – 250 мл
- Шоколад темний – 200 гр.
- Для начинки: –
- Вишня (з соком) – 150 гр.
- Вода – 30 мл
- Желатин харчовий – 0.5 ч. л.
- Цукор-пісок – 1 ст. л.
- Лимонний сік – 0.5 ст. л.
- Крохмаль кукурудзяний – 0.5 ст. л.
Процес приготування:
Приступимо до готування капкейків з вишнею. Крем для капкейків найкраще приготувати заздалегідь, на ніч, щоб він остудився в холодильнику не менше 7-8 годин. Для цього наливаємо вершки в сотейник і ставимо на повільний вогонь, щоб вони добре прогрілися. Потім знімаємо їх з вогню і додаємо дрібно порубаний темний шоколад. Добре перемішуємо вінчиком, щоб не залишилося грудочок. Залишаємо масу до повного охолодження при кімнатній температурі, потім прибираємо в холодильник.
Для приготування вишневої начинки в невелику ємність поміщаємо желатин і заливаємо його холодною водою, перемішуємо і залишаємо набухати. Вишні разом з соком, що виділився після видалення кісточок або розморожування викладаємо в глибокий сотейник і змішуємо з крохмалем і цукром. Ставимо на мінімальний вогонь і варимо до повного розчинення цукру, не забуваючи часто помішувати до загустіння. Після чого вишневу масу знімаємо з вогню і залишаємо при кімнатній температурі на 10-15 хвилин, щоб вона охолола. Потім додаємо до ягід набряклий желатин і лимонний сік, перемішуємо до повного розчинення желатину і ставимо в холодильник, щоб маса загусла.
Приступимо до приготування капкейків. У сотейник наливаємо гарячий міцний кава, додаємо какао і порубаний шоколад і перемішуємо до повного розчинення шоколаду. Якщо шоколад повністю не розчинився – необхідно поставити масу на водяну баню на 1-2 хвилини.
В окремій мисці підготуємо сухі інгредієнти: просіваємо борошно, додаємо сіль і розпушувач. Інгредієнти з’єднуємо за допомогою виделки або віночка.
В чашу міксера викладаємо розм’якшене вершкове масло (для цього ми заздалегідь дістали його з холодильника) і цукор. Збиваємо до утворення пухкої білої маси. Потім, не перестаючи збивати, по одному вводимо яйця, щоразу збиваючи 1-2 хвилини.
На наступному етапі вводимо в тісто охолоджену шоколадно-кавову масу і сухі інгредієнти. Збиваємо на зниженій швидкості міксера так, щоб вийшло гладке і однорідне тісто.
У металеву форму укладаємо паперові вкладиші для капкейків і наповнюємо їх тестом практично доверху. Ставимо капкейки випікатися в заздалегідь розігрітій до 175 градусів духовку і випікаємо 12-15 хвилин до сухої сірники.
Готові капкейки з красивою рум’яної шапочкою виймаємо з духовки і залишаємо на 5-10 хвилин, щоб вони трохи охолонуть, після чого виймаємо їх з форми і викладаємо на решітку, залишаємо до повного охолодження.
За допомогою плунжера або ножа від капкейків робимо невеликі поглиблення і викладаємо в них вишневу начинку.
Шоколадний крем виймаємо з холодильника, викладаємо в чашу міксера і збиваємо на великій швидкості до стійких піків. Готовий крем викладаємо в кондитерський мішок з насадкою і відсаджуємо крем на капкейки. Красиві шоколадні капкейки повністю готові, викладаємо їх на блюдо і подаємо на стіл. Приємного чаювання!
Вишневі кекси в силіконових формочках Кекси без родзинок Кекси в паперових формочках Лимонні мафіни Шоколадні кекси в духовці Шоколадні мафіни Шоколадні мафіни з какао