Соковитий кисло-солодкий капуста – це ідеальна закуска до будь-якого столу, а також відмінне доповнення до таких гарнірів, як картопля (зварена будь-якими способами) і гречка. Квашена заготівля робиться мінімум 2-4 дні, а маринована – за лічені години.
Інгредієнти: на 3 л.
- Капуста білокачанна – 2 кг
- Морква – 150 – 200 гр.
- Часник – 5 зуб.
- Для маринаду: –
- Вода – 1 л
- Сіль – 2 ст. л.
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Перець чорний горошок – 10 – 12 шт.
- Гвоздика – 4 – 5 бутонів
- Лавровий лист – 2 – 4 шт.
- Оцет столовий 9% – 100 мл
Процес приготування:
Як почати готувати мариновану капусту гарячим маринадом з морквою швидкого приготування? Білокачанну капусту добре промиваємо і ретельно обсушуємо. Дуже тонко шаткуємо (з цим завданням відмінно справляється великий гострий ніж або стаціонарний кухонний комбайн).
Моркву очищаємо від шкірки і нарізаємо або натираємо тонкою соломкою.
Нарізані інгредієнти з’єднуємо в посуді відповідного розміру і акуратно перемішуємо, але не розминаємо руками.
В каструлі кип’ятимо воду і додаємо всі необхідні спеції, а саме сіль, цукор, перець, гвоздику і лаврові листи. Варимо близько 5 хвилин після закипання для того, щоб приправи встигли віддати свій приємний пряний аромат.
В гарячий розсіл додаємо 100 мл оцту і часник (можна нарізати дрібними слайсами, а можна пропустити через часникодавку). Заливаємо овочі і перекладаємо в чисту трилітрову банку, відправляємо в холодильну камеру на 8-12 годин для просочення.
Перед подачею, заправляємо ароматним олією і прикрашаємо зеленню. Приємного апетиту!
Маринована капуста Маринована капуста гарячим розсолом Маринована капуста з оцтом Маринована капуста з оцтом і часником Солодка маринована капуста