Соковитий кисло-солодкий капуста – це ідеальна закуска до будь-якого столу, а також відмінне доповнення до таких гарнірів, як картопля (зварена будь-якими способами) і гречка. Квашена заготівля робиться мінімум 2-4 дні, а маринована – за лічені години.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Капуста білокачанна – 2 кг
  • Морква – 150 – 200 гр.
  • Часник – 5 зуб.
  • Для маринаду: –
  • Вода – 1 л
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Перець чорний горошок – 10 – 12 шт.
  • Гвоздика – 4 – 5 бутонів
  • Лавровий лист – 2 – 4 шт.
  • Оцет столовий 9% – 100 мл

Процес приготування:

Як почати готувати мариновану капусту гарячим маринадом з морквою швидкого приготування? Білокачанну капусту добре промиваємо і ретельно обсушуємо. Дуже тонко шаткуємо (з цим завданням відмінно справляється великий гострий ніж або стаціонарний кухонний комбайн).

Моркву очищаємо від шкірки і нарізаємо або натираємо тонкою соломкою.

Нарізані інгредієнти з’єднуємо в посуді відповідного розміру і акуратно перемішуємо, але не розминаємо руками.

В каструлі кип’ятимо воду і додаємо всі необхідні спеції, а саме сіль, цукор, перець, гвоздику і лаврові листи. Варимо близько 5 хвилин після закипання для того, щоб приправи встигли віддати свій приємний пряний аромат.

В гарячий розсіл додаємо 100 мл оцту і часник (можна нарізати дрібними слайсами, а можна пропустити через часникодавку). Заливаємо овочі і перекладаємо в чисту трилітрову банку, відправляємо в холодильну камеру на 8-12 годин для просочення.

Перед подачею, заправляємо ароматним олією і прикрашаємо зеленню. Приємного апетиту!

Маринована капуста Маринована капуста гарячим розсолом Маринована капуста з оцтом Маринована капуста з оцтом і часником Солодка маринована капуста