Капустяний заливний пиріг на сметані на швидку руку готується з рідкого тіста. Замішується воно дуже швидко, а готова випічка виходить ніжною, м’якою і буквально тане в роті. В начинку крім капусти пропонуємо додати потроху моркви та цибулі – це додає додаткові смакові нюанси і створює контраст кольору. Важливий момент: поверхню пирога рекомендуємо посипати зернятками кунжуту. Він дає дуже приємний горіховий акцент тесту – загальний смак пирога від цього значно виграє.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Яйце – 3 шт.
- Сметана – 300 гр.
- Борошно пшеничне – 130 гр.
- Сіль – 0.33 ч. л.
- Розпушувач тіста – 10 гр.
- Капуста білокачанна – 400 гр.
- Морква – 50 гр.
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Кунжут – 2 ч. л.
- Масло рослинне – для смаження
Процес приготування:
Готувати капустяний заливний пиріг на сметані на швидку руку просто! Для приготування тіста кладемо в миску сметану. В цілому, можна використовувати продукт абсолютно будь-якої жирності, але саме на жирній сметані тісто виходить більш розсипчастим, смачним і насиченим.
До сметані додаємо яйця і додаємо сіль.
Віночком вручну або міксером збиваємо все разом до повної однорідності.
Борошно просіваємо через сито прямо в миску зі сметанно-яєчною сумішшю.
Додаємо розпушувач.
Знову працюємо віночком або міксером – готове тісто має бути однорідним, гладеньким, світлим, середнього ступеня густоти. По консистенції воно нагадує тісто для оладок.
Для приготування капустяної начинки тонко шаткуємо білокачанну капусту.
Очищену моркву тремо на крупній тертці, цибулю ріжемо на дрібні кубики.
У сковороді розігріваємо трохи рослинного масла, висипаємо в нього цибулю з морквою і обсмажуємо до м’якості протягом декількох хвилин.
Потім закладаємо капусту, перемішуємо і тушкуємо все разом, поки начинка не стане повністю м’якою. Орієнтовно на це піде десять-п’ятнадцять хвилин.
В кінці приготування солимо за смаком.
Знімаємо капусту з плити і охолодити до теплого стану.
Замішане тісто (половину від усієї кількості) виливаємо в змащену маслом форму.
На тісто викладаємо капустяну начинку і рівномірно розподіляємо її лопаткою по всі площі.
Другу половину тіста виливаємо на начинку, намагаючись повністю її покрити.
Поверхню тіста посипаємо кунжутом. До речі, підійде як білий, так і чорний кунжут, або його суміш.
Духовку розігріваємо до температури 180 градусів і встановлюємо в неї форму з пирогом на середній рівень. Час випічки пирога складе приблизно тридцять-сорок хвилин. Пиріг у формі діаметром 25 сантиметрів пропікається за півгодини. Виріб трохи збільшується в обсязі і покривається вираженою золотистою скоринкою.
Готовий пиріг виймаємо з духовки, акуратно виймаємо з форми і покласти на решітку, щоб скоринка не розмокла. Подаємо на стіл в теплому або холодному вигляді.
Приємного апетиту!
Заливний пиріг з капустою на сметані і майонезі Заливний пиріг з капустою на швидку руку Заливний пиріг з капустою, цибулею і яйцем Пиріг з капустою Пироги Тісто для заливного пирога з капустою Тісто для заливного пирога на сметані