Якщо ви не знаєте, що приготувати на святкове торжество, рекомендую скористатися простим у приготуванні і дуже смачним рецептом Карбонара з використанням шинки, грибів і вершкового соусу. Блюдо виходить незвичайно апетитним, ароматним і соковитим.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Вершки – 200 мл
  • Шинка – 200 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Спагетті – 500 гр.
  • Печериці свіжі – 300 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Масло вершкове – 2 ст. л.
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Як почати готувати карбонару з шинкою і грибами у вершковому соусі? Підготуйте необхідні інгредієнти для приготування ніжною пасти Карбонара з шинкою і грибами у вершковому соусі. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і промийте. Я використовувала червоний. Це не принципово.

Очищений цибулю наріжте дрібним кубиком.

Печериці очистіть від шкірки, наріжте тонкими скибочками.

Шинку очистити від оболонки, і наріжте тонкою соломкою.

розігрійте Сковороду, покладіть вершкове масло, розтопити його. Викладіть нарізані печериці, обсмажте до повного випаровування виділився соку. Додайте подрібнену цибулю і обсмажте до м’якості. У сковороду відправте шинку і влийте вершки, постійно помішуючи, готуйте пару хвилин до загустіння. Посоліть і поперчіть.

В каструлю або сотейник налийте воду, поставте на вогонь і закип’ятіть, додайте трохи солі, викладіть вказане в рецепті кількість спагетті. Готуйте до стану аль-денте протягом часу, зазначеного на упаковці, злити через друшляк.

Спагетті розкладіть на порційні тарілки, зверху рівномірно розподіліть вершковий соус. Пасту з шинкою і грибами у вершковому соусі і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Паста карбонара без вершків Паста карбонара з грибами Паста карбонара з грибами та вершками Паста карбонара класична Спагеті карбонара з вершками