Ніжна, м’яка всередині і хрустка, рум’яна зовні – такий виходить картопля, якщо нарізати її скибочками, щедро змастити пряно-олійною заправкою і запекти в духовці до золотистої скоринки. Ці апетитні шматочки миттєво зникнуть зі столу, адже ніхто не відмовиться від такої смакоти. Відмінний варіант закуски для сімейного вечора, дружньої зустрічі – готується просто, нехлопотно, а виходить дуже смачно!
Інгредієнти: на 6 порції.
- Картопля – 800 гр.
- Масло оливкове – 50 гр.
- Паприка – 0.5 ч. л.
- Орегано – 0.5 ч. л.
- Базилік свіжий – 0.5 ч. л.
- Часник сушений – 1 ч. л.
- Куркума – 0.25 ч. л.
- Чебрець свіжий – 2 гілки
- Кріп – 1 пучок
- Цибуля зелена – 3 шт.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Часник – 4 зуб.
Процес приготування:
Щоб приготувати картоплю дольками з скоринкою в духовці, готуємо ароматний маринад для картоплі. У невелику миску поміщаємо оливкова олія. Висипаємо в нього паприку, сушені орегано і базилік, часник сушений, куркуму, чорний мелений перець і сіль за смаком.
Часник очищаємо від шкірки, зубки пропускаємо через прес. Отриману кашку викладаємо в миску. З гілочок чебрецю обриваємо листочки і також додаємо їх в миску до маслу і спеопераціях. Тепер гарненько збовтуємо всі разом до відносної однорідності.
Картоплю очищаємо від шкірки, промиваємо та нарізаємо на невеликі поздовжні скибочки. Потім обсушуємо шматочки паперовим рушником, щоб на них не залишалося зайвої вологи.
Поміщаємо підготовлений картоплю в широку миску і заливаємо приготовленим пряним маринадом. Руками перемішуємо всі разом і намагаємося рівномірно розподілити заправку по кожному шматочку картоплі.
Деко застеляємо силіконовим килимком або промасленим пергаментом. Розкладаємо часточки картоплі так, щоб вони один одного не стосувалися. Духовку заздалегідь розігріваємо до температури 200 градусів. Відправляємо в неї деко з картоплею на середній рівень і запікаємо протягом сорока-сорока п’яти хвилин.
Поки картопля в духовці, промиваємо кріп і пір’я зеленої цибулі. Обсушуємо зелень і дрібно рубаємо її ножем. Готову картоплю дістаємо з духовки. Відразу перекладаємо гарячі часточки з дека на сервірувальну тарілку. Посипаємо підготовленою подрібненою зеленню і подаємо до столу в гарячому вигляді. Додатково сервіруємо будь улюблений соус. Класичні варіанти – кетчуп, майонез.
Приємного апетиту!
Картопля Картопля по-селянськи Картопля часточками в духовці Картопля часточками з часником в духовці Часточки картоплі з хрусткою скоринкою