З приходом перших теплих днів усі ми прагнемо виїхати за місто, провести час на свіжому повітрі і, звичайно ж, приготувати шашлик. Сьогодні ми хочемо запропонувати вам рецепт картоплі у фользі на мангалі. Це відмінний варіант урізноманітнити меню страв, приготованих на вугіллі. Картопля виходить м’який, з ароматом багаття. А доповнити таку картоплю можна відмінним сметанним соусом з зеленню.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Картопля – 1 кг
  • Олія соняшникова – 2 ст. л.
  • Сметана 20% – 250 гр.
  • Кріп – 1 пучок
  • Петрушка – 1 пучок
  • Сіль – 0.5 ч. л.
  • Перець чорний мелений – 0.25 ч. л.

Процес приготування:

Приступимо до готуванні картоплі у фользі на мангалі. Промиваємо картопля від піску під проточною водою, викладаємо на паперовий рушник, щоб він трохи обсох від води. Краще всього, щоб картопля була приблизно однакового розміру.

Беремо невеликий шматок фольги, змащуємо її рослинним маслом, трохи солимо і кладемо в центр фольги картоплю. Картоплю загортаємо у фольгу так, щоб вона щільно прилягала і картопля була повністю в неї загорнутий. Таким чином, загортаємо весь картоплю.

Викладаємо картоплю на вугілля, рівномірно розподіляючи по всьому мангалу. Готуємо картоплю близько 7-8 хвилин, потім перевертаємо на інший бік. Таким чином обсмажуємо картоплю з усіх боків.

Готову картоплю викладаємо на блюдо і залишаємо у фользі на 5-7 хвилин. Самі за цей час приготуємо соус.

Для соусу можна взяти будь-яку зелень, яка вам більше подобається. Зелень промиваємо, обсушуємо і дрібно рубаємо

Сметану викладаємо в піалу, додаємо сіль, перець і подрібнену зелень, добре перемішуємо – соус готовий!

Фольгу на картоплі надрізаємо, укладаємо картоплю на блюдо, прикрашаємо зеленню і подаємо з соусом на стіл. Приємного апетиту!

Картопля Картопля на мангалі Овочі гриль на мангалі