Всі звикли до традиційного варенню, приготовленому з фруктів або ягід. Але якщо раптом Вам захотілося відійти від традицій і здивувати своїх гостей і домашніх незвичайним ласощами, приготуйте варення з кавуна. Воно точно не залишить нікого байдужим.


Інгредієнти: на 1 л.

  • М’якоть кавуна – 500 гр.
  • Цукор-пісок – 500 гр.
  • Лимонна кислота – 1 ч. л.
  • Кориця – 1 щіпка

Процес приготування:

Щоб приготувати кавунове варення з лимонною кислотою, перед варінням нам необхідно підготувати кавун. Промиваємо його і очищаємо м’якоть від грубої зеленої шкірки.

Нарізаємо кавун шматочками, дістаємо насіння і відправляємо його в глибоку миску.

Засипаємо цукром, накриваємо рушником і залишаємо на 2 години, щоб кавун пустив сік. Якщо готуєте з вечора, то можна прибрати миску з кавуном і цукром на ніч у холодильник.

Перекладаємо кавун з сиропом в каструлю і додаємо корицю. Ставимо каструлю на невеликий вогонь і варимо протягом 30 хвилин на невеликому вогні, періодично помішуючи.

Остуджуємо варення і проварюємо його ще раз протягом 40-50 хвилин. За 10 хвилин до кінця додаємо лимонну кислоту і перемішуємо.

Гаряче варення розливаємо по заздалегідь простерилизованным банкам і закриваємо ошпаренной окропом кришкою, з допомогою ручної закаточной машинки.

Приємного чаювання!

Варення Варення з кавуна Варення з кавуна з лимоном Варення з м'якоті кавуна Кавун на зиму в банках