Всі звикли до традиційного варенню, приготовленому з фруктів або ягід. Але якщо раптом Вам захотілося відійти від традицій і здивувати своїх гостей і домашніх незвичайним ласощами, приготуйте варення з кавуна. Воно точно не залишить нікого байдужим.
Інгредієнти: на 1 л.
- М’якоть кавуна – 500 гр.
- Цукор-пісок – 500 гр.
- Лимонна кислота – 1 ч. л.
- Кориця – 1 щіпка
Процес приготування:
Щоб приготувати кавунове варення з лимонною кислотою, перед варінням нам необхідно підготувати кавун. Промиваємо його і очищаємо м’якоть від грубої зеленої шкірки.
Нарізаємо кавун шматочками, дістаємо насіння і відправляємо його в глибоку миску.
Засипаємо цукром, накриваємо рушником і залишаємо на 2 години, щоб кавун пустив сік. Якщо готуєте з вечора, то можна прибрати миску з кавуном і цукром на ніч у холодильник.
Перекладаємо кавун з сиропом в каструлю і додаємо корицю. Ставимо каструлю на невеликий вогонь і варимо протягом 30 хвилин на невеликому вогні, періодично помішуючи.
Остуджуємо варення і проварюємо його ще раз протягом 40-50 хвилин. За 10 хвилин до кінця додаємо лимонну кислоту і перемішуємо.
Гаряче варення розливаємо по заздалегідь простерилизованным банкам і закриваємо ошпаренной окропом кришкою, з допомогою ручної закаточной машинки.
Приємного чаювання!