Неймовірний смак і легка структура кексу – незвичайне поєднання, яке припаде до смаку всім ласунам. Ніжний десерт – прекрасне частування на всі випадки життя. Доступні продукти і просте приготування, а в підсумку смачний кекс, який можна готувати не тільки в звичайні дні, але і на свята.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Яйце – 2 шт.
- Сметана – 1 склянка
- Маргарин вершковий – 100 гр.
- Цукор-пісок – 0.66 ст.
- Борошно пшеничне – 2 ст.
- Сода харчова – 1 ч. л.
- Оцет столовий 9% – 1 ч. л.
- Ванілін – 1 ч. л.
- Родзинки – 1 склянка
Процес приготування:
Щоб приготувати кекс на сметані і маргарин, родзинки переберіть, добре промийте і залийте окропом, накрийте фольгою і дайте пропарити.
М’який маргарин, сметану і цукровий пісок добре перемішайте. Потім вбийте яйця по одному, після кожного добре перемішуйте масу.
Борошно змішайте з ванільним цукром, просійте через сито, поступово додайте до отриманої раніше масі.
Родзинки злийте і залиште на ситі, щоб вся рідина стекла. Присипте борошном і додайте в тісто, так він рівномірно розподілиться по тесту.
Соду погасите оцтом і додайте в тісто. У змащену маслом форму перекладіть тісто і розрівняти рівномірно по формі. Форму поставте в розігріту до 180 градусів духовку і випікайте 1 годину. Готовність кексу перевірте дерев’яної шпажкою. Кекс вийміть з духовки і дайте постояти 10 хвилин. Потім перекладіть його на тарілку і повністю остудіть.
Кекс розріжте на порції на шматочки і кличте домочадців пити чай. Насолоджуйтеся десертом!