Кекс, який приготували на згущеному молоці, має ніжний молочний смак. Родзинки додає яскравості і контрасту смаку. М’якуш щільний і пористий. Нескладний варіант смачного кексу, який буде хороший до чаю або кави.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Яйце – 2 шт.
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Масло вершкове – 80 гр.
- Варена згущене молоко – 4 ст. л.
- Сметана – 2 ст. л.
- Борошно пшеничне – 150 гр.
- Розпушувач тіста – 0.5 ч. л.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Ванілін – 10 гр.
- Ізюм темний або Ізюм світлий (суміш) – 120 гр.
- Виноградний сік – 120 мл
- Лікер – 60 мл
- Цукрова пудра – 2 ст. л.
Процес приготування:
Як приготувати кекс на згущеному молоці з родзинками? Суміш темного і світлого родзинок необхідно добре промити і залити окропом, дати розпаритися п’ять хвилин. Родзинки процідити від води і залити сумішшю соку і лікеру. Дати настоятися півгодини.
В окремому посуді збиваємо міксером на середній швидкості м’яке вершкове масло і цукровий пісок.
В масляну масу додаємо згущене молоко і сметану, збиваємо міксером на низькій швидкості.
В отриману суміш висипаємо сіль, розпушувач і ванілін. Ретельно розмішуємо до повного змішування інгредієнтів.
Додаємо яйця по одній штуці і ретельно вимішуємо кожен раз.
Попередньо просіваємо борошно і половину норми додаємо в тісто.
Прийшла черга родзинок – разом з рідиною його потрібно додати в тісто і ретельно перемішати до повного змішування інгредієнтів.
Додаємо борошно і збиваємо міксером на невеликій швидкості.
Виливаємо тісто в промаслений форму і випікаємо в попередньо нагрітій до 180 градусів духовці протягом сорока хвилин. Готовність можна перевірити зубочисткою, встромивши її в середину кексу. Якщо вона вийшла суха – виріб готовий.
Готовий кекс виймаємо з духовки, даємо охолонути і рясно посипаємо цукровою пудрою.
Нарізану на порційні шматочки, подаємо кекс до столу.
Приємного апетиту!
Кекс на сметані в духовці Кекси в духовці Кекси з родзинками Кекси з родзинками в духовці Кекси на сметані