Коли часу на приготування немає, а смачненьке до чаю хочеться, можна приготувати за п’ять хвилин. Достатньо лише добре змішати інгредієнти, а все інше зробить за вас духовка. Кекс з медовою ноткою і м’якою текстурою – ідеальний шматочок до свіжозвареної чаю.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Яйце – 3 шт.
- Кефір – 1 склянка
- Мед – 0.5 склянки
- Масло рослинне – 0.5 склянки
- Борошно пшеничне – 2 склянки
- Розпушувач тіста – 10 гр.
- Цукрова пудра – 1 – 2 ст. л.
- Масло вершкове – 5 – 10 для змащування
Процес приготування:
Як почати готувати кекс за п’ять хвилин у духовці? Готуємо інгредієнти для кексу. Дістаємо з холодильника яйця, кефір. Ставимо під рукою борошно, масло, мед.
В широку миску розбиваємо яйця, вливаємо кефір, додаємо рідкий мед (затверділий мед можна розтопити в мікрохвильовці при необхідності), рослинна олія. Збиваємо міксером на середній швидкості до повного змішування інгредієнтів. Всипаємо борошно і розпушувач. Ще раз збиваємо все разом на середній швидкості. Тісто виходить однорідне, середньої густоти, ллється з ложки.
Форму для випічки змащуємо вершковим маслом. Якщо форма силіконова, то нічим змащувати не потрібно. Виливаємо тісто в підготовлену форму. Добре, якщо це буде спеціальна форма для кексів з трубою посередині, як на фото. У таких формах кекси краще і швидше пропікаються, виглядають дуже привабливо.
Форму з тестом ставимо в попередньо розігріту до 180 градусів духовку на середній рівень і випікаємо близько 35 хвилин. Час запікання залежить від духовки. Як тільки кекс добре піднявся і помітно зарум’яниться, готуємося діставати його з духовки. Якщо є сумніви в готовності – перевіряємо зубочисткою або сірником.
Готовий кекс дістаємо з духовки, даємо трохи охолонути і витягаємо з форми. Даємо повністю охолонути вже поза форми, посипаємо цукровою пудрою. Нарізаємо на порційні шматочки і кличемо всіх до столу.
Приємного апетиту!
Бісквітні кекси Кекси Кекси без родзинок Кекси в духовці Кекси на кефірі з родзинками Медові кекси