Пропонуємо вашій увазі ще один варіант приготування кексів, сьогодні вони будуть на ряжанка. Легке і повітряне тісто з вдалим поєднанням ряжанки, ваніліну та в’ялених ягід не залишать байдужими вашу сім’ю і гостей.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Яйце – 2 шт.
- Цукор-пісок – 130 гр.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Ряжанка – 200 мл
- Борошно пшеничне – 230 гр.
- Розпушувач тіста – 2 ч. л.
- Ванілін – 1 щіпка
- Ягоди в’ялені – 200 гр.
Процес приготування:
Щоб приготувати кекси на ряжанці, яйця, ряжанку і вершкове масло заздалегідь дістаємо з холодильника, нам необхідно, щоб вони були кімнатної температури. Яйця і цукор збиваємо за допомогою кухонного комбайна на високій швидкості до пишної піни.
Зменшуємо швидкість на кухонному комбайні, додаємо розм’якшене вершкове масло і ряжанку, збиваємо ще хвилину.
Додаємо в’ялені ягоди. Замість них можна використовувати будь-які сухофрукти, цукати або дрібно нарізаний шоколад.
Просіваємо в тісто борошно, додаємо розпушувач і ванілін. Ще раз все добре перемішуємо на зниженій швидкості. По консистенції виходить не дуже густе тісто.
Якщо ви використовуєте металеві формочки для кексів – їх необхідно змастити вершковим маслом або використовувати паперові вкладиші для кексів. Ми використовуємо силіконову форму – її змащувати не треба. Заповнюємо наші формочки на 2/3, в процесі приготування кекси ще піднімуться. Ставимо кекси в духовку і випікаємо при температурі 180 градусів 20-25 хвилин.
Готові кекси виймаємо з духовки і залишаємо до повного охолодження. Потім перекладаємо на блюдо і прикрашаємо за бажанням ягодами або цукровою пудрою.
Приємного чаювання!
Кекси без родзинок Кекси в духовці Кекси в паперових формочках Кекси в силіконових формочках Кекси з ягодами