Пропонуємо вашій увазі ще один варіант приготування кексів, сьогодні вони будуть на ряжанка. Легке і повітряне тісто з вдалим поєднанням ряжанки, ваніліну та в’ялених ягід не залишать байдужими вашу сім’ю і гостей.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Яйце – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 130 гр.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Ряжанка – 200 мл
  • Борошно пшеничне – 230 гр.
  • Розпушувач тіста – 2 ч. л.
  • Ванілін – 1 щіпка
  • Ягоди в’ялені – 200 гр.

Процес приготування:

Щоб приготувати кекси на ряжанці, яйця, ряжанку і вершкове масло заздалегідь дістаємо з холодильника, нам необхідно, щоб вони були кімнатної температури. Яйця і цукор збиваємо за допомогою кухонного комбайна на високій швидкості до пишної піни.

Зменшуємо швидкість на кухонному комбайні, додаємо розм’якшене вершкове масло і ряжанку, збиваємо ще хвилину.

Додаємо в’ялені ягоди. Замість них можна використовувати будь-які сухофрукти, цукати або дрібно нарізаний шоколад.

Просіваємо в тісто борошно, додаємо розпушувач і ванілін. Ще раз все добре перемішуємо на зниженій швидкості. По консистенції виходить не дуже густе тісто.

Якщо ви використовуєте металеві формочки для кексів – їх необхідно змастити вершковим маслом або використовувати паперові вкладиші для кексів. Ми використовуємо силіконову форму – її змащувати не треба. Заповнюємо наші формочки на 2/3, в процесі приготування кекси ще піднімуться. Ставимо кекси в духовку і випікаємо при температурі 180 градусів 20-25 хвилин.

Готові кекси виймаємо з духовки і залишаємо до повного охолодження. Потім перекладаємо на блюдо і прикрашаємо за бажанням ягодами або цукровою пудрою.

Приємного чаювання!

Кекси без родзинок Кекси в духовці Кекси в паперових формочках Кекси в силіконових формочках Кекси з ягодами