Сьогодні представляю вашій увазі рецепт кексів на згущеному молоці в силіконових формочках. На згущеному молоці виходять чудові кекси: достатньо легкі, м’які та рум’яні. Цукор в тісто для цієї випічки додавати не потрібно, оскільки згущене молоко і так солодка. Щоб тісто можна було замісити швидко і ефективно, використовуйте міксер. Інакше доведеться гарненько попрацювати вручну віночком, так як яйця потрібно збивати в піну.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Борошно пшеничне – 100 гр.
  • Яйце – 1 шт.
  • Молоко згущене – 190 гр.
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Ванільний цукор – 1 ч. л.
  • Цукрова пудра – для посипання

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування кексів на згущеному молоці в силіконових формочках? У миску для приготування тіста розбиваємо яйце.

Збиваємо його віночком або міксером до отримання світлої піни.

Потім тонкою цівкою вливаємо згущене молоко, не припиняючи збивати.

Вершкове масло розтоплюємо в мікрохвильовці або на плиті до рідкого стану.

Вливаємо в миску до яєчної маси і продовжуємо збивати.

Додаємо ванільний цукор для ароматизації, збиваємо ще трохи і припиняємо.

Борошно разом з розпушувачем просіваємо, щоб збагатити бульбашками повітря.

Висипаємо борошно поверх приготовленої суміші в мисці.

Знову працюємо віночком або міксером до отримання однорідного тіста.

Його консистенція повинна вийти гладкою, ллється, негустий.

Духовку розігріваємо до температури 180 градусів. Тісто розкладаємо по силіконових формах, заповнюючи їх не більше, ніж на дві третини від обсягу, оскільки тісто збільшується при випічці. Силіконові формочки при цьому змащувати не потрібно – готові кекси і так легко «вискочать» з форми.

Ставимо майбутні кекси на деко або решітку і встановлюємо його в духовку на середній рівень. Випікаємо протягом двадцяти-двадцяти п’яти хвилин, в залежності від духовки.

Готові кекси піднімаються і добре рум’яняться. На поверхні з’являється характерна тріщинка. Якщо є сумніви в готовності тіста, проколюємо один з кексів дерев’яною паличкою – на ній не повинно залишатися сирого тіста.

Готові кекси виймаємо з духовки, дістаємо з формочок. Даємо їм охолонути і потім посипаємо цукровою пудрою через ситечко.

Приємного апетиту!

Кекси Кекси в духовці Кекси на молоці Кекси на молоці силіконових формочках в духовці Пісні кекси ПП кекси