Десерт з полуницею – що може бути смачніше! Пропонуємо вашій увазі простий і швидкий рецепт кексів, який як не можна, до речі, доведеться в розпал полуничного сезону. Кекси виходять настільки ніжними, соковитими і ароматними, що просто тануть у роті!
Інгредієнти: на 5 порц.
- Борошно пшеничне – 230 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Масло вершкове – 80 гр.
- Молоко коров’яче – 130 гр.
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Розпушувач тіста – 25 гр.
- Сіль – 2 гр.
- Ванілін – 1 щіпка
- Полуниця – 250 гр.
- Лимонна цедра – 1 шт.
Процес приготування:
Готувати кекси з полуницею просто! Змішуємо сухі інгредієнти: просіваємо борошно, додаємо розпушувач, сіль, ванілін і цукор.
В окремій ємності збиваємо яйця, молоко і розтоплене на водяній бані вершкове масло. Перемішуємо вінчиком або ложкою.
Далі в кілька етапів вводимо суху суміш, акуратно перемішуємо.
Натираємо на тертці лимонну цедру, акуратно знімаємо тільки жовту частину. Додаємо цедру в тісто і перемішуємо.
Полуницю промиваємо під холодною водою, трохи просушуємо. Нарізаємо її на половинки або четвертинки, все залежить від розміру полуниці.
Форму для випічки кексів змащуємо вершковим маслом. Можна використовувати паперові формочки для кексів, тоді форму змащувати не треба. Заповнюємо форми тістом на 2/3.
На тісто зверху викладаємо шматочки полуниці, злегка втираючи, щоб вона не підгоріла. Ставимо кекси в духовку, попередньо розігріту до 180 градусів на 20-25 хвилин, готовність перевіряємо шпажкою або зубочисткою.
Готові кекси дістаємо з духовки і даємо охолонути, для повного остигання можна перекласти трохи остиглі кекси на решітку. Перед подачею можна прикрасити полуницею і посипати цукровою пудрою.
Кекси в духовці Кекси в силіконових формочках Кекси з ягодами Кекси на молоці Кекси на молоці силіконових формочках в духовці Лимонний кекс класичний