Один із способів зберегти кету соковитою при приготуванні на мангалі – це загорнути її у фольгу. Попередньо замаринуем рибку в ароматному маринаді, а перед запіканням загорніть у фольгу разом з кетою ще й вершкове масло. Воно не тільки дати приємну вершкову нотку, але і додатково знизить ризик пересушити ніжну м’якоть.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Кета – 800 гр.
- Соєвий соус – 3 – 4 ст. л.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – 2 – 3 ч. л.
- Масло оливкове – 3 – 4 ст. л.
- Кріп сушений – 2 – 3 ст. л.
- Часник – 1 зуб.
- Лимонний сік – 2 ст. л.
- Масло вершкове – 80 гр.
- Лимон – за смаком
- Петрушка для прикраси
Процес приготування:
Як почати готувати кету у фользі на мангалі? Кету промиваємо, видаляємо нутрощі, голову і плавники зрізаємо. Внутрішню порожнину добре обсушуємо паперовим рушником. Підготовлену тушку розрізаємо на поперечні шматки товщиною в півтора-два сантиметри. Якщо ж кета дрібного розміру, то розділяємо її на філе, видаливши кістки.
Поміщаємо оброблену рибу в широку миску посипаємо чорним меленим перцем і сіллю за смаком, поливаємо соєвим соусом, лимонним соком і оливковою олією. Присмачую сушеним кропом – він дає виражений і дуже приємний акцент, який ідеально підкреслює смак кети. Часник очищаємо від лушпиння і пропускаємо через прес. Отриману кашку викладаємо до риби.
Розтираємо спеції і рідини по рибі, після чого закриваємо миску кришкою і залишаємо маринуватися на годину.
Готуємо відрізки фольги для запікання риби. Можна укладати як по одному шматочку, так і по кілька – орієнтуйтеся на розмір решітки і шматків риби. На фольгу кладемо промаринованную кету, а на неї – нарізане на шматочки вершкове масло.
Закриваємо краї фольги щільно, щоб масло і соки не витікали з отриманого «мішечка». Акуратно кладемо рибу у фользі на решітку і відправляємо на мангал з тліючим вугіллям. Запікаємо орієнтовно п’ятнадцять-двадцять п’ять хвилин, залежно від розміру шматків риби. Періодично перевертаємо грати на іншу сторону.
Готову рибу подаємо на стіл в гарячому вигляді прямо у фользі. Розгортаємо і насолоджуємося ароматом, соковитістю. Додатково можна подати часточки лимона і посипати рибку рубаною петрушкою. Як гарнір добре підходить відварна картопля.
Смачного!