Якщо хочете приготувати смачний і апетитний сливовий кетчуп з додаванням болгарського перцю, то цей рецепт для вас! Такий кетчуп стане прекрасним доповненням до будь-якої страви, в тому числі м’ясного. Заготівля на зиму у вигляді кетчупу зі слив і болгарського перцю допоможе внести смакове різноманітність в будь-який прийом їжі.
Інгредієнти: на 2 л.
- Слива синя – 2,5 кг
- Болгарський перець солодкий (червоний) – 1,5 кг
- Томатна паста – 250 гр.
- Перець чилі – 5 шт.
- Цукор-пісок – 1,5 склянки
- Сіль – 2,5 ст. ложки
- Перець червоний мелений – 1 ч. л.
- Часник – 6 шт.
- Оцет столовий 9% – 1 ст. л.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування кетчупу зі слив і болгарського перцю? Сливи промити і видалити з них кісточки. Болгарський перець і перець чилі також промийте, розріжте кожен плід на дві частини і видаліть внутрішні насіння. Часник очистіть. Далі підготовлені інгредієнти пропускаємо через м’ясорубку.
Отриману масу перекладаємо в ємність для варіння, ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Потім додаємо томатну пасту, цукровий пісок, сіль і пекучий перець. Все перемішуємо і продовжуємо варити протягом 20 хвилин. В самому кінці необхідно додати оцет. Щоб кетчуп мав більш однорідну консистенцію, можна пробити його заглибним блендером.
Готовий кетчуп розлийте в гарячому вигляді по підготовленим ємкостей, закупорьте щільно кришками і остудіть, обгорнувши теплою ковдрою. Тривале зберігання кетчупу зі слив і болгарського перцю можливо тільки в прохолодному місці.
Смачний кетчуп готовий!
Приємного вам апетиту!
Кетчуп зі слив Сливи на зиму