Ягоди червоної і чорної смородини дають цікавий мікс смаку і кольору. Пропонуємо використати цю яскраву вітамінну суміш для приготування компоту. У процесі приготування уникаємо тривалої термічної обробки, що забезпечує збереження корисних властивостей сировини. Важливо ретельно промити ягоди, а також простерилізувати банки з кришками, щоб уникнути ризику псування заготовки. Зазначене кількість інгредієнтів зручно використовувати для приготування компоту у 3-літровій банці.
Інгредієнти: на 3 л.
- Смородина червона – 1 склянка
- чорна Смородина – 1 склянка
- Цукор-пісок – 2 ст.
- Вода – 2,5 л
Процес приготування:
Готувати компот із червоної і чорної смородини на зиму легко! Ягоди перебираем, зіпсовані екземпляри, гілочки і випадковий викидаємо сміття.
Смородину ретельно промиваємо під струменем проточної води.
Після промивання поміщаємо ягоди в друшляк і даємо стекти зайвій волозі.
Банку і кришку попередньо промиваємо, стерилізуємо і просушуємо.
Укладаємо в банку чорну і червону смородину, висипаємо цукровий пісок у зазначеній кількості.
Воду доводимо до кипіння в окремій каструлі або сотейнику. Вливаємо киплячу воду в банку з ягодами і цукром. Закатуємо кришкою.
Перевертаємо банку догори дном для перевірки герметичності. Закутуємо банку в ковдру і даємо їй повільно охолонути. Охолоджений компот прибираємо для зберігання в прохолодне темне місце.
Приємного апетиту!
Компот з чорної смородини Компот з чорної смородини на 3-х літрову банку Компот із червоної смородини Компот із червоної смородини на 2-х літрову банку Компот із червоної смородини на 3-х літрову банку