Вашій увазі представлений простий рецепт приготування компоту без стерилізації корисної ягоди червоної смородини. Компот виходить освіжаючим, з вираженим смаком. Приготувати компот із червоної смородини на зиму нескладно, для цього знадобиться мінімум інгредієнтів і часу.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Смородина червона – 500 гр.
  • Вода – 2,5 л
  • Цукор-пісок – 400 гр.

Процес приготування:

Рецепт компоту з червоної смородини на зиму без стерилізації гранично простий! Червону смородину необхідно очистити від сміття і гілочок. Потім ретельно промийте ягоди.

У підготовлені заздалегідь банки розкладаємо чисту червону смородину. Заповнюємо ємності приблизно на третину.

У каструлю налийте необхідну за рецептом кількість води, поставте на вогонь і закип’ятити. Потім всипте в воду цукровий пісок, розмішайте і дочекайтеся його повного розчинення. У підсумку вийде цукровий сироп.

Ємності з ягодами слід залити сиропом, звареним і відразу ж закатати кришками за допомогою спеціального ключа. Готовий компот із червоної смородини переверніть догори дном, укутайте теплою ковдрою і в такому вигляді повністю остудіть.

Потім перемістіть охолоджений компот на зберігання в підвал. Смачний і освіжаючий напій із червоної смородини готовий!

Приємного вам апетиту!

Компот із смородини Компот із червоної смородини 1 літрових банках Компот із червоної смородини без стерилізації Компот із червоної смородини на 2-х літрову банку Компот із червоної смородини на зиму Компоти Червона смородина на зиму