Асорті-компот з агрусу і червоної смородини буде у вас прозорим і з гарним рожевим кольором. Готується він без стерилізації, що дуже зручно для господині. Напій вийде натуральним, без консервантів і барвників, а це важливо для дитячого меню. М’ята додасть напою приємну свіжість. Для цієї заготовки візьміть недостиглі ягоди.
Інгредієнти: на 3 л.
- зелений Аґрус – 0.7 кг
- Смородина червона – 0.3 кг
- Цукор-пісок – 1 склянка
- М’ята свіжа – 2 гілки
- Вода питна – 2 л
Процес приготування:
Щоб приготувати компот із червоної смородини та агрусу. У ягід аґрусу маленькими ножицями видаліть суцвіття і плодоніжки.
Добре промийте холодною водою очищений агрус і червону смородину, не відокремлюючи ягоди від гілочок. Відразу відміряйте потрібну кількість цукру.
Банки для заготівлі стерилізуйте над гарячою парою. Укладіть у них підготовлені ягоди і покладіть в кожну банку гілочки м’яти.
Закип’ятіть в каструлі воду і залийте окропом ягоди в банках. Залиште ягоди на 10 хвилин. Потім воду через спеціальну кришку перелийте назад в каструлю і закип’ятіть повторно. Знову на 10 хвилин залийте ягоди окропом. В окремій каструлі зваріть цукровий сироп і залити ним ягоди після 2-кратної заливання окропом. Банки відразу загорніть прокип’яченими кришками.
Закатані банки переверніть догори дном і накрийте теплим покривалом. Охолоджений компот із червоної смородини і агрусу перенесіть на зберігання в холодне місце.
Вдалих заготовок!
Компот з агрусу і смородини на зиму Компот із червоної смородини Компот із червоної смородини 1 літрових банках Компот із червоної смородини з м'ятою Компот із червоної смородини і агрусу Компот Мохіто з агрусу на зиму Компоти