Ви даремно хвилюєтесь, що з-за гвоздики компот може вийти гострим. У свою чергу вона надає дуже тонкий, пряний аромат і трохи терпкості. А щоб картинка повністю склалася, додаємо трохи освіжаючої м’яти і цитрусового лимона. Ваші смакові рецептори порадіють разом з вами, якщо ви зупинитеся на цьому рецепті.
Інгредієнти: на 3 л.
- Смородина червона – 2,5 – 3 склянки
- М’ята свіжа – 5 – 7 шт.
- Лимон – 1 шт.
- Цукор-пісок – 200 гр.
- Гвоздика – 3 – 5 бутонів
- Вода – 2,5 л
Процес приготування:
Рецепт компот із червоної смородини з м’ятою і гвоздикою на зиму гранично простий! Перед приготуванням будь-якого ягідного компоту, плоди необхідно уважно перебрати, ретельно промити і висушити.
Також добре промиваємо лимон, виймаємо кісточки і нарізаємо тонкими часточками. З листочками м’яти все простіше, ми їх тільки сполоснем і просушити.
Не забуваємо заздалегідь простерилізувати банки. Після того, як підготували всі компоненти, на дно банки викладаємо червону смородину, листочки м’яти і нарізаний лимон.
Поверх всіх компонентів засипаємо цукровий пісок, додаємо трохи гвоздики.
В каструлю вливаємо воду і доводимо її до кипіння. Частиною киплячої води, заливаємо вміст банок, щоб всі компоненти були повністю покриті. Прикриваємо банки кришками і залишаємо ягоди прогріватися протягом 10 хвилин.
Після закінчення цього часу доливаємо залишився окріп, наповнюючи банки до самого верху, і щільно закриваємо їх простерилизованными кришками. Перш ніж перевернути банки, щоб вони остужались, перевіряємо їх на герметичність. Потім накриваємо кришкою і залишаємо в перевернутому стані до повного охолодження. Готовий остиглий компот зберігаємо в холодильнику.
Бажаємо приємного апетиту!