Лугова полуниця відрізняється від лісової круглою формою ягід, і вона дещо інша за смаком і ароматом. Ягода луговий полуниці сухувата, і найсмачнішим з неї виходить компот.
Інгредієнти: на 3 л.
- Полуниця лісова – 3 склянки
- Цукор-пісок – 1.5 склянки
- Лимонна кислота – 0.5 ч. л.
- Вода – 2.5 л.
Процес приготування:
Як почати готувати компот з аличі і абрикосів? Ягоди луговий полуниці переберіть і видалити чашолистки. Потім перекладіть в друшляк і акуратно промийте проточною водою. Залиште ягоди на деякий час, щоб добре стекла вода.
За цей час закип’ятіть в окремій каструлі чисту воду. Насипте до неї розраховане кількість цукру і розмішати, щоб цукор повністю розчинився. Поваріть цукровий сироп на маленькому вогні протягом 5 хвилин.
В чисті банки розкладіть промиті ягоди і залийте їх приготовленим сиропом. Банки накрийте кришкою і залиште їх на 3-4 години для настоювання.
Після закінчення цього часу сироп з банок перелийте в ту ж каструлю, додайте лимонку і сироп повторно закип’ятіть.
Гарячим сиропом повторно залийте лугову полуницю в банках. Банки герметично закупорьте, переверніть на кришки і накрийте теплим пледом.
Охолоджений компот перенесіть на зберігання в прохолодне місце. Взимку можете насолоджуватися цим ароматним і корисним напоєм.
Вдалих заготовок!
Заготовки з полуниць на зиму Компот з полуниці Компот з полуниці на 2-х літрову банку Компот з полуниці на зиму Компоти Полуниця на зиму