Компот-асорті із слив і яблук помітно відрізняє яскравий смак і чудовий аромат цих фруктів, що буде у вас альтернативою магазинного соку з різними консервантами. По цьому рецепту готується компот без стерилізації, тому для нього вибирають щільні і зрілі фрукти, щоб вони зберегли свою текстуру в напої. Їх можна потім використовувати як начинку до домашньої випічки. Сливу вибирають будь-якого кольору, що визначає тільки колір напою, а не видаляють кісточку, адже вона дає компоту особливий присмак.
Інгредієнти: на 3 л.
- Слива синя – 400 гр.
- Яблука – 500 гр.
- Цукор-пісок – 300 гр.
- Лимонна кислота – 0.5 ч. л.
- Вода – 2.5 л.
Процес приготування:
Готувати компот із слив і яблук без стерилізації на 3-літрову банку на зиму легко! Для компоту 3-літрові банки заздалегідь потрібно ретельно помити з харчовою содою і простерилізувати будь-яким способом. Кришки потрібно прокип’ятити протягом 5 хвилин.
Поставити в каструлі воду для першої заливки компоту.
Яблука для компоту помити, потім швидко, щоб не потемніли, нарізати скибочками будь-якої товщини і укласти в підготовлені банки.
Вибрані для компоту сливи очистити від плодоніжок, добре помити під проточною водою і укласти в банки поверх яблучних скибочок.
Закипілої до цього часу водою, залити яблука і сливи в банках, до самого верху. Потім банки прикрити прокип’яченими кришками і залишити на 10-15 хвилин для настоювання.
Через 15 хвилин воду з банок перелити через спеціальну кришку в ту ж каструлю, розчинити в ній розрахована кількість цукру з лимонною кислотою і зварити сироп. Сироп покіпятіть 2-3 хвилини і потім повторно залити їм фрукти в банках.
Компот відразу закатати кришками і перевірити герметичність закупорки. Потім банки поставити на кришки і на 10-12 годин накрити будь «шубою». Охолоджений компот із слив і яблук добре зберігається в будь-якому темному місці навіть при домашньої температурі.
Вдалих і смачних заготовок!