Сливовий компот з яблуками – що може бути смачніше? Приготовлений своїми руками з натуральних інгредієнтів і сезонних фруктів, просочених променями теплого літнього сонця! Солодкі соковиті яблука відмінно поєднуються з медовими сливами, в результаті чого виходить божественний напій!
Інгредієнти: на 2 л.
- Слива синя – 15 – 20 шт.
- Яблука – 4 шт.
- Цукор-пісок – 200 гр.
- Вода питна – 1 – 1.5 л.
Процес приготування:
Як почати готувати компот із слив і яблук на 2 літрову банку? Сливи ретельно промиваємо під струменем теплої проточної води, видаляючи листя і плодоніжки. Плоди для компоту відбираємо стиглі і щільні. Викладаємо їх на кухонний рушник і залишаємо на 15-20 хвилин, щоб вони обсохнули.
Яблука для компоту вибираємо соковиті, тверді і солодкі. Промиваємо під струменем теплої проточної води і викладаємо до сливам на кухонне рушник.
Банку для компоту промиваємо питною содою, добре споліскують водою і стерилізуємо над парою протягом 7-10 хвилин, помістивши банку над каструлею з водою на спеціальну насадку. Потім за допомогою прихватов банку знімаємо і залишаємо, щоб вона охолола на 5-10 хвилин.
Викладаємо сливи в простерилизованную банку і заливаємо їх окропом, залишаємо на 15-20 хвилин, щоб вони трохи пропарились.
Яблука розрізаємо навпіл, видаляємо серцевину і плодоніжки.
Викладаємо нарізані яблука в каструлю і заливаємо водою з банки.
Каструлю ставимо на вогонь, додаємо в компот цукор, добре перемішуємо і доводимо до кипіння. Після закипання компот проварюємо 5-7 хвилин і знімаємо каструлю з вогню.
Яблука з каструлі за допомогою шумівки акуратно викладаємо в банку до сливам і заливаємо в банку гарячий компот.
Укупориваем банку кришкою, перевертаємо догори дном, вкриваємо махровим рушником і залишаємо до повного охолодження при кімнатній температурі. Потім прибираємо компот на зберігання в темне прохолодне місце.
Компот з яблук на зиму Компот із слив і яблук Компот із слив на 3 літрову банку Сливи на зиму