Сливовий компот з яблуками – що може бути смачніше? Приготовлений своїми руками з натуральних інгредієнтів і сезонних фруктів, просочених променями теплого літнього сонця! Солодкі соковиті яблука відмінно поєднуються з медовими сливами, в результаті чого виходить божественний напій!


Інгредієнти: на 2 л.

  • Слива синя – 15 – 20 шт.
  • Яблука – 4 шт.
  • Цукор-пісок – 200 гр.
  • Вода питна – 1 – 1.5 л.

Процес приготування:

Як почати готувати компот із слив і яблук на 2 літрову банку? Сливи ретельно промиваємо під струменем теплої проточної води, видаляючи листя і плодоніжки. Плоди для компоту відбираємо стиглі і щільні. Викладаємо їх на кухонний рушник і залишаємо на 15-20 хвилин, щоб вони обсохнули.

Яблука для компоту вибираємо соковиті, тверді і солодкі. Промиваємо під струменем теплої проточної води і викладаємо до сливам на кухонне рушник.

Банку для компоту промиваємо питною содою, добре споліскують водою і стерилізуємо над парою протягом 7-10 хвилин, помістивши банку над каструлею з водою на спеціальну насадку. Потім за допомогою прихватов банку знімаємо і залишаємо, щоб вона охолола на 5-10 хвилин.

Викладаємо сливи в простерилизованную банку і заливаємо їх окропом, залишаємо на 15-20 хвилин, щоб вони трохи пропарились.

Яблука розрізаємо навпіл, видаляємо серцевину і плодоніжки.

Викладаємо нарізані яблука в каструлю і заливаємо водою з банки.

Каструлю ставимо на вогонь, додаємо в компот цукор, добре перемішуємо і доводимо до кипіння. Після закипання компот проварюємо 5-7 хвилин і знімаємо каструлю з вогню.

Яблука з каструлі за допомогою шумівки акуратно викладаємо в банку до сливам і заливаємо в банку гарячий компот.

Укупориваем банку кришкою, перевертаємо догори дном, вкриваємо махровим рушником і залишаємо до повного охолодження при кімнатній температурі. Потім прибираємо компот на зберігання в темне прохолодне місце.

Компот з яблук на зиму Компот із слив і яблук Компот із слив на 3 літрову банку Сливи на зиму