Яблука і груші завжди йдуть рука об руку, тобто разом. Настільки ці фрукти взаємодоповнюють один одного. Груша відзначається своєю легкою в’язкістю, без якої складно уявити компот. Яблуко відповідає за кисло-солодкий смак, а слива, як ніщо краще пом’якшує всю смакову гаму і просто тане в роті.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Яблука – 3 – 5 шт.
  • Груша – 2 – 3 шт.
  • Слива синя – 350 гр.
  • Вода – 2.2 л.

Процес приготування:

Готувати компот із слив, яблук і груш на 3 літрову банку на зиму просто! Насамперед, підготуємо необхідні для приготування компоту фрукти. Все добре промиваємо і залишаємо просушуватися.

Всі компоненти нарізаємо часточками, вирізаємо з них серцевину і видаляємо кісточки. З яблук і груш можна зняти шкірку.

Подрібнені фрукти перекладаємо в каструлю і заливаємо водою. Варимо до тих пір, поки вони не стануть м’якше. На це знадобиться близько 15-20 хвилин.

Через це час всипаємо до фруктів цукровий пісок, і все добре перемішуємо, намагаючись максимально рівномірно розподілити їх по всьому об’єму. Варимо фрукти в цукровому сиропі ще близько п’яти хвилин.

Стерилізуємо банки і заливаємо в них фруктовий компот. Потім опускаємо їх у каструлю, накриваємо кришкою і стерилізуємо близько 10 хвилин. На цьому етапі закатуємо компот стерильними кришками, перевертаємо і охолоджуємо до кімнатної температури.

Бажаємо вдалих заготовок і приємного апетиту!

Компот з груш на зиму Компот з яблук на зиму Компот із слив Компот із слив без кісточок Компот із слив і яблук Компоти