Напій із зеленого винограду виходить прозорим, тому часто його готують з такими ягодами, як смородина, щоб настій убрався в більш насичений колір. Однак у натуральному вигляді компот виходить дуже смачним.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Виноград (зелений) – 500 – 600 гр.
  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Вода – 2.5 л.
  • Лимонна кислота – 0.5 ч. л.

Процес приготування:

Щоб приготувати компот із зеленого винограду на 3-літрову банку на зиму, почнемо приготування компоту з підготовки банки і кришки. Спочатку очищаємо її содою і ретельно промиваємо проточною водою. Потім відправляємо на стерилізацію.

Виноградні грона промиваємо проточною водою і відразу ж звільняємо гілочки від плодів. Якщо трапляються гнилі і мляві виноградини, відкидаємо їх. Коли плоди підсохнуть, викладаємо виноград в банку до середини.

Заздалегідь очищену воду заливаємо в каструлю. Коли рідина закипить, всипаємо цукор і, помішуючи його ложкою до розчинення, варимо сироп 4-5 хвилин.

Акуратно заливаємо сиропом виноград. Накриваємо банку кришкою і чекаємо 15 хвилин. Коли компот настоїться, зливаємо сироп назад в каструлю. Для цієї мети можна використовувати кришку, в якій є спеціальні отвори.

Проварюємо сироп 2 хвилини і висипаємо в нього лимонну кислоту. Коли кислота розчиниться, виноград в банку знову можна буде залити сиропом. Закатуємо банку і перевертаємо. Закутуємо її ковдрою. Після охолодження переносимо банку з компотом в темне, прохолодне місце.

Приємного апетиту!

Компот з білого винограду Компот з винограду Компот з винограду без стерилізації на 3-х літрову банку Компот з винограду на зиму Компоти