В киплячий цукровий сироп закидаються сливи, потім нарізані яблука і ягоди ожини. Після закипання все розливається по простерилизованным банкам і закочується. Після повного охолодження компот відправляється в темне прохолодне місце для зберігання.


Інгредієнти: на 5 арк.

  • Яблука – 800 гр.
  • Слива синя – 400 гр.
  • Ожина – 300 гр.
  • Цукор-пісок – 250 гр.
  • Вода – 3 л.

Процес приготування:

Як почати готувати компот ожини з сливи на зиму? Ожину для початку перебираємо і прибираємо можливо деформовані ягоди. Далі промиваємо її під прохолодною водою і відкидаємо на друшляк, щоб стекла вся зайва рідина. Сливи з яблуками також ретельно миємо й обсушуємо з допомогою паперового рушника.

Беремо глибоку каструлю насипати туди цукровий пісок і заливаємо його питною водою. Ставимо на вогонь і доводимо до кипіння, постійно помішуючи. Варимо пару хвилин, поки цукор повністю не розчиниться.

З яблук вирізаємо серцевину і розрізаємо їх на часточки. При бажанні їх можна почистити.

У киплячу воду спочатку закидаємо сливи і даємо їм повариться близько двох хвилин, далі додаємо яблука і через хвилину відправляємо ожину. Ще раз доводимо до закипання і знімаємо з вогню. Переливаємо готовий компот в попередньо простерилізовані банки і закочує їх стерильними кришками.

Перевертаємо догори дном, закутуємо в рушник або ковдру і даємо повністю охолонути протягом кількох годин. Потім відправляємо компот в придатне для зберігання місце. Відкриваємо його взимку і розливаємо по склянках. Приємного апетиту!

Компот з яблук на зиму Компот із слив Компот із слив і яблук Компот із слив на 1 літрову банку Компот із слив на зиму Сливи на зиму