Люблю влаштовувати на зиму компоти з поєднанням різних фруктів і ягід. Сьогодні хочу поділитися, на мій погляд, компотом з ідеальним поєднанням інгредієнтів. Компот з абрикосів і апельсинів за смаком схожий з магазинної «Фантой».
Інгредієнти: на 2 л.
- Абрикоси – 500 гр.
- Апельсин – 0,5 шт.
- Вода – 1.5 л
- Цукор-пісок – 260 гр.
Процес приготування:
Як приготувати компот з абрикосів і апельсинів? Підготуйте необхідні інгредієнти для ароматної компоту з абрикосів і апельсинів. Стиглі абрикоси викладіть на сито, ретельно промийте і дайте стекти зайвої рідини.
Апельсин вимийте і обсушіть, відріжте половину. Наріжте кружечками, а потім кожен кружечок розріжте на 4 частини.
Підготуйте банки, ретельно вимийте і стерилізуйте в духовій шафі або на водяній бані. Кришки обдайте окропом. Абрикоси і кілька шматочків апельсина викладіть на дно стерильних банок.
Необхідну кількість питної води налийте в каструлю, додайте необхідну кількість цукрового піску. Перемішайте і доведіть до кипіння. Отриманим сиропом залийте банки з фруктами.
Накрийте кришками і помістіть в каструлю, застелену рушником, налийте теплу воду по плечики банок, доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і стерилізують 20 хвилин. Акуратно вийміть банки і закатайте з допомогою закаточной машинки. Переверніть банки з компотом з абрикосів і апельсинів догори дном.
Залиште в такому вигляді до повного охолодження, накривши їх кухонним рушником або ковдрою. Потім переверніть банки і перемістіть в прохолодне темне місце на довгострокове зберігання.
Приємного насолоди!
Абрикоси на зиму Компот з абрикосів з апельсином на зиму Компот з абрикосів на 1 літрову банку Компот з абрикосів на 3 літрову банку Компоти