Люблю влаштовувати на зиму компоти з поєднанням різних фруктів і ягід. Сьогодні хочу поділитися, на мій погляд, компотом з ідеальним поєднанням інгредієнтів. Компот з абрикосів і апельсинів за смаком схожий з магазинної «Фантой».


Інгредієнти: на 2 л.

  • Абрикоси – 500 гр.
  • Апельсин – 0,5 шт.
  • Вода – 1.5 л
  • Цукор-пісок – 260 гр.

Процес приготування:

Як приготувати компот з абрикосів і апельсинів? Підготуйте необхідні інгредієнти для ароматної компоту з абрикосів і апельсинів. Стиглі абрикоси викладіть на сито, ретельно промийте і дайте стекти зайвої рідини.

Апельсин вимийте і обсушіть, відріжте половину. Наріжте кружечками, а потім кожен кружечок розріжте на 4 частини.

Підготуйте банки, ретельно вимийте і стерилізуйте в духовій шафі або на водяній бані. Кришки обдайте окропом. Абрикоси і кілька шматочків апельсина викладіть на дно стерильних банок.

Необхідну кількість питної води налийте в каструлю, додайте необхідну кількість цукрового піску. Перемішайте і доведіть до кипіння. Отриманим сиропом залийте банки з фруктами.

Накрийте кришками і помістіть в каструлю, застелену рушником, налийте теплу воду по плечики банок, доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і стерилізують 20 хвилин. Акуратно вийміть банки і закатайте з допомогою закаточной машинки. Переверніть банки з компотом з абрикосів і апельсинів догори дном.

Залиште в такому вигляді до повного охолодження, накривши їх кухонним рушником або ковдрою. Потім переверніть банки і перемістіть в прохолодне темне місце на довгострокове зберігання.

Приємного насолоди!

Абрикоси на зиму Компот з абрикосів з апельсином на зиму Компот з абрикосів на 1 літрову банку Компот з абрикосів на 3 літрову банку Компоти