Смачний і корисний компот з абрикосів та слив чудово підходить для заготівлі на зиму. Щоб зберегти максимальну кількість вітамінів в заготовці, потрібно не варити компот, а заливати фрукти сиропом. Насичений смак і колір компоту порадує вас в холодну пору року.
Інгредієнти: на 3 л.
- Абрикоси – 0,6 кг
- Слива синя – 0,6 кг
- Цукор-пісок – 0,5 кг
- Лимонна кислота – 1 ч. л.
- Вода питна – 1.8 – 2.2 л.
Процес приготування:
Як приготувати компот з абрикосів та слив? Сливи і абрикоси, обов’язково міцні і без пошкоджень, акуратно промийте в проточній воді. Плоди розділіть на половинки і вийміть з них кісточки.
дві трилітрові банки вкладіть фрукти і залийте окропом, до плічок банки. Прикрийте ємність з фруктами кришкою і залиште буквально на десять хвилин.
Через це час злийте воду з банок в каструлю, додайте лимонну кислоту і цукор і зваріть сироп.
Коли сироп закипить, відразу ж влийте його в банки з фруктами і швидко загорніть компот стерильними кришками.
Банки переверніть догори дригом, укутайте і дайте заготівлі охолонути. Після цього можна прибрати компот на зберігання в комору або льох.
Абрикоси на зиму Компот з абрикосів Компот з абрикосів на 3 літрову банку Компот із слив Компот із слив на зиму Сливи на зиму