Завдяки своїм унікальним смаковим якостям і неповторно солодкого аромату абрикос встиг завоювати популярність у господинь і став одним з улюблених фруктів для приготування десертів. Представляємо вашій увазі рецепт приготування ласощів з абрикосів, вимагає мінімальної кількості витрат. По часу і По силам. Це компот з абрикосів з кісточками. Він виходить дуже ароматним.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Абрикоси – 1 кг
  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Вода – 2.5 л.
  • Лимонна кислота – 3 г.

Процес приготування:

Як почати готувати компот з абрикосів з кісточками? Для початку необхідно ретельно перебрати і вимити абрикоси. Недозрілі зелені або підгнилі плоди з незрозумілими плямами краще відкласти в сторону. Гарненько промийте банки, в яких ми буде закочувати компот, з використання харчової соди. Потім вимийте банки і потримайте над парою протягом п’яти хвилин. Розкладаємо абрикоси в банки. Якщо ви хочете, щоб компот вийшов більш концентрованим, банку необхідно повністю заповнити абрикосами. Якщо потрібен компот середньої концентрації – заповнюйте банку до половини.

У великій каструлі кип’ятимо воду, додаємо цукор і лимонну кислоту. Варимо отриману суміш протягом восьми хвилин. Після цього розливаємо сироп по банкам до верху. Накриваємо банки металевими кришками і відправляємо їх у велику ємність з киплячою водою на двадцять хвилин.

Через 20 хвилин дістаємо банки з окропу, закатуємо і, щільно укутавши, залишаємо до повного охолодження компоту.

Абрикоси на зиму Компот з абрикосів з кісточками на зиму Компот з абрикосів з лимонною кислотою на зиму Компот з абрикосів на зиму Компоти