Хочу поділитися простим рецептом ароматного компоту з аличі і яблук. Категорично не сприймаю магазинні напої, тому заготовляю самостійно компоти у великих кількостях. Люблю експерименти, тому кожен рік в скарбничку рецептів додається компот з новим смаком.
Інгредієнти: на 3 л.
- Яблука – 2 кг
- Червона алича – 1 кг
- Цукор-пісок – 3 склянки
- Лимонна кислота – 1,5 ч. л.
- Вода питна – 1.2 – 1.5 л.
Процес приготування:
Як приготувати компот з аличі і яблук? Яблука вимийте і обсушіть. Вимиті яблука очистіть від серцевини і насіння, а потім наріжте часточками.
Аличу ретельно переберіть, вибирайте міцні плоди, викладіть на сито, ретельно промийте і дайте стекти зайвої рідини.
Підготуйте банки, ретельно вимийте і стерилізуйте в духовій шафі або на водяній бані. Кришки обдайте окропом. Нарізані яблука викладіть на дно стерильних банок, потім викладіть аличу поверх яблук.
Закип’ятіть воду і залийте підготовлені банки з фруктами. Накрийте кришкою і залиште настоюватися на 10-15 хвилин.
обережно злийте Воду в каструлю.
Додайте необхідну кількість цукрового піску і лимонної кислоти. Перемішайте і доведіть до кипіння.
Отриманим сиропом залийте банки з фруктами. Накрийте банки з компотом кришками і акуратно загорніть з допомогою закаточной машинки. Переверніть банки з компотом з аличі і яблук догори дном. Залиште в такому вигляді до повного охолодження, закутавши банки теплою ковдрою.
Потім переверніть банки і перемістіть в прохолодне темне місце на довгострокове зберігання.
Приємного насолоди!
Компот з аличі на 3-х літрову банку Компот з аличі на зиму Компот з яблук на 3-х літрову банку Компот з яблук на зиму Компоти