Хочу поділитися простим рецептом ароматного компоту з аличі і яблук. Категорично не сприймаю магазинні напої, тому заготовляю самостійно компоти у великих кількостях. Люблю експерименти, тому кожен рік в скарбничку рецептів додається компот з новим смаком.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Яблука – 2 кг
  • Червона алича – 1 кг
  • Цукор-пісок – 3 склянки
  • Лимонна кислота – 1,5 ч. л.
  • Вода питна – 1.2 – 1.5 л.

Процес приготування:

Як приготувати компот з аличі і яблук? Яблука вимийте і обсушіть. Вимиті яблука очистіть від серцевини і насіння, а потім наріжте часточками.

Аличу ретельно переберіть, вибирайте міцні плоди, викладіть на сито, ретельно промийте і дайте стекти зайвої рідини.

Підготуйте банки, ретельно вимийте і стерилізуйте в духовій шафі або на водяній бані. Кришки обдайте окропом. Нарізані яблука викладіть на дно стерильних банок, потім викладіть аличу поверх яблук.

Закип’ятіть воду і залийте підготовлені банки з фруктами. Накрийте кришкою і залиште настоюватися на 10-15 хвилин.

обережно злийте Воду в каструлю.

Додайте необхідну кількість цукрового піску і лимонної кислоти. Перемішайте і доведіть до кипіння.

Отриманим сиропом залийте банки з фруктами. Накрийте банки з компотом кришками і акуратно загорніть з допомогою закаточной машинки. Переверніть банки з компотом з аличі і яблук догори дном. Залиште в такому вигляді до повного охолодження, закутавши банки теплою ковдрою.

Потім переверніть банки і перемістіть в прохолодне темне місце на довгострокове зберігання.

Приємного насолоди!

Компот з аличі на 3-х літрову банку Компот з аличі на зиму Компот з яблук на 3-х літрову банку Компот з яблук на зиму Компоти