Компот із червоної аличі дуже незвичайний за смаком: він має пряні і цитрусові нотки. Такий зігрівальний компот можна пити зимовими вечорами замість глінтвейну.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Червона алича – 600 гр.
  • Вода – 2 л
  • Апельсин (великий) – 2 шт.
  • Цукор-пісок – 150 гр.
  • Кориця – 1 паличка
  • Гвоздика – 4 бутона

Процес приготування:

Готувати компот з аличі з апельсином на зиму легко! Підготувати всі продукти.

Банки помити содою і простерилізувати. Кришки прокип’ятити.

Апельсини вимити, почистити від шкірки з цедрою. З шкірки повністю зняти білий шар.

апельсини Порізати невеликими шматочками.

Аличу ретельно вимити.

Розкласти аличу і цитрусові в підготовлені банки.

Для сиропу воду покласти цедру апельсина, паличку кориці, цукровий пісок, бутони гвоздики. Довести до кипіння.

Влити киплячий сироп у банки і заповнити їх до країв. Прикрити кришками.

Стерилізувати банки в каструлі близько півгодини.

Банки закатати, перевернути догори дном і укутати теплим пледом.

Коли заготовки охолонуть, їх потрібно перенести в холод. Зберігати близько 1 року.

Приємного апетиту!

Компот з аличі Компот з аличі на 3-х літрову банку Компот з аличі на зиму Компоти