Компот із червоної аличі дуже незвичайний за смаком: він має пряні і цитрусові нотки. Такий зігрівальний компот можна пити зимовими вечорами замість глінтвейну.
Інгредієнти: на 3 л.
- Червона алича – 600 гр.
- Вода – 2 л
- Апельсин (великий) – 2 шт.
- Цукор-пісок – 150 гр.
- Кориця – 1 паличка
- Гвоздика – 4 бутона
Процес приготування:
Готувати компот з аличі з апельсином на зиму легко! Підготувати всі продукти.
Банки помити содою і простерилізувати. Кришки прокип’ятити.
Апельсини вимити, почистити від шкірки з цедрою. З шкірки повністю зняти білий шар.
апельсини Порізати невеликими шматочками.
Аличу ретельно вимити.
Розкласти аличу і цитрусові в підготовлені банки.
Для сиропу воду покласти цедру апельсина, паличку кориці, цукровий пісок, бутони гвоздики. Довести до кипіння.
Влити киплячий сироп у банки і заповнити їх до країв. Прикрити кришками.
Стерилізувати банки в каструлі близько півгодини.
Банки закатати, перевернути догори дном і укутати теплим пледом.
Коли заготовки охолонуть, їх потрібно перенести в холод. Зберігати близько 1 року.
Приємного апетиту!
Компот з аличі Компот з аличі на 3-х літрову банку Компот з аличі на зиму Компоти