Черешневий компот відносять до найсмачнішим напоїв у ряді домашніх заготовок саме через насиченість смаку черешні і збереження її щільності в компоті, тому багато господинь черешнею баночки заповнюють повністю. Вам пропонується приготувати такий компот з додаванням лимонної кислоти, яка пом’якшить приторную солодкість і буде консервантом. Якщо баночки заповнювати будете ягодою повністю, то компот треба простерилізувати.
Інгредієнти: на 1.5 л.
- Черешня – 700 – 900 гр.
- Для сиропу: –
- Цукор-пісок – 200 гр.
- Лимонна кислота – 0.5 ч. л.
- Вода – 1 л
Процес приготування:
Готувати компот з черешні з лимонною кислотою на зиму легко! Заздалегідь для цієї заготовки промийте з харчовою содою літрові баночки. Стерилізувати банки і кришки не треба. У черешні видаліть плодоніжки і некондиційні ягоди. Якщо є сумніви в наявності червивих ягід, то замочіть черешню на 1 годину в слабкому розчині солі і потім добре промийте її.
В чисті банки розкладіть підготовлену черешню, заповнюючи їх повністю.
Зваріть в окремому посуді сироп з цукру і лимонної кислоти з розрахунком на кількість баночок заготовки. Потім киплячим сиропом залийте черешню в баночках, заповнюючи їх до верхнього краю горловини.
Баночки прикрийте чистими кришками. Для стерилізації компоту велику каструлю застеліть рушником, нагрійте в ній воду і поставте в неї баночки, щоб вода доходила до рівня плічок. Стерилізуйте черешневий компот протягом 10 хвилин від початку кипіння води в каструлі і на невеликому вогні.
Потім баночки з компотом герметично закупорьте, поставте на кришки і до повного охолодження накрийте теплим покривалом. Охолоджений компот перенесіть на зберігання в ваше домашнє сховище консервації.
Вдалих і смачних заготовок!