Дуже простий і швидкий варіант приготування вітамінного напою на зиму. Процес спрощений тим, що банки не потрібно стерилізувати перед закачуванням, а це значно скорочує час приготування.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Виноград Ізабелла – 700 гр.
  • Цукор-пісок – 220 гр.
  • Лимонна кислота – 1 ч. л.
  • Вода – 2,5 л.

Процес приготування:

Для того щоб приготувати компот з чорного винограду без стерилізації на 3-літрову банку на зиму, виноград гарненько промиваємо під струменем води і перебираємо кожну ягоду на предмет гниття або пошкоджень. Відокремлюємо плоди від виноградника і укладаємо на дно чистої банки, присипавши зверху лимонною кислотою.

В каструлю відповідного розміру наливаємо трохи більше двох з половиною літрів води і додаємо цукровий пісок, на повільному вогні доводимо до кипіння, постійно помішуючи. Готуємо протягом 2-3 хвилин після закипання.

заливаємо Киплячим сиропом тару з виноградинами.

Банки відразу ж закатуємо і перевертаємо догори дном, зверху кладемо ковдру і залишаємо до повного охолодження.

Готовий і охолоджений компот зберігаємо в льосі або підвалі. Насолоджуйтесь!

Компот з винограду Компот з винограду Ізабелла Компот з винограду на 3-х літрову банку на зиму Компот з чорного винограду