Всі, хоч раз пробували смачний виноград сорту «Ізабелла, однак, ці ягоди зберігаються дуже мало, і ними вдосталь наїстися можна тільки в розпал сезону. Тому пропоную швидкий і дуже смачний компот з цих ягід. Відкривши баночку можна не тільки випити напою, але й поласувати цільними виноградинами.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Виноград Ізабелла – 400 гр.
  • Цукор-пісок – 250 гр.
  • Лимонна кислота – 1 ч. л.
  • Вода – 2,6 л.

Процес приготування:

Для того щоб приготувати компот з чорного винограду з кісточками на зиму, ягоди ретельно перебираємо прямо на гілках, видаляємо зелені або навпаки перестиглі плоди.

Ретельно промиваємо під струменем води, уважно прибираючи смітинки і листочки. Відкидаємо на друшляк, дозволяючи стекти всій зайвій воді.

В чисту суху тару викладаємо грона винограду так, щоб вони заповнювали собою близько 1/3 від об’єму посуду, зверху посипаємо необхідною кількістю цукрового піску.

В каструлі відповідного розміру кип’ятимо воду.

Крутим окропом заливаємо банки, зверху прикриваємо кришкою і залишаємо прогріватися на 10-15 хвилин.

Після закінчення часу зливаємо воду, кип’ятимо по другому разу і знову розливаємо по банках. Відразу ж закорковуємо стерильними кришками і перевертаємо догори дном, прикриваємо ковдрою. Через добу прибираємо в місце зберігання.

Компот з винограду Ізабелла на 3-х літрову банку на зиму Компот з винограду на 2-х літрову банку на зиму Компот з винограду на зиму Компот з чорного винограду Компоти