Багато стежать за своїм харчуванням і намагаються виключити з свого раціону магазинні напої. Ось і я не купую соки і різні газовані напої, а заготовляю компоти влітку із свіжих ягід або заморожую ягоди і варю компоти, морси і киселі по мірі необхідності. Рекомендую приготувати компот з чорної смородини на зиму.
Інгредієнти: на 3 л.
- чорна Смородина – 300 гр.
- Цукор-пісок – 300 гр.
- Вода – 2 – 2.5 л.
Процес приготування:
Приступимо до приготування компоту з чорної смородини на 3-х літрову банку на зиму. Підготуйте необхідні інгредієнти для компоту з чорної смородини. Чорну смородину викладіть на сито, ретельно промийте і дайте стекти зайвої рідини. Відміряйте необхідну кількість цукрового піску. Кількість цукрового піску ви можете регулювати залежно від власних смакових переваг.
Підготуйте банки, ретельно вимийте і стерилізуйте їх в духовій шафі або на водяній бані. Кришки обдайте окропом або прокип’ятіть каструлі 5-10 хвилин. Наберіть в каструлю необхідну кількість питної води, поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння.
Чорну смородину викладіть на дно стерильних банок. У киплячу воду додайте необхідну кількість цукрового піску, перемішайте до повного розчинення, доведіть до кипіння і проваріть сироп 5-7 хвилин. Акуратно залийте підготовлені банки з чорною смородиною киплячим сиропом.
Накрийте банки з компотом кришками і обережно закатаю з допомогою закаточной машинки. Переверніть банки з компотом з чорної смородини догори дном. Залиште в такому вигляді до повного охолодження, накривши їх кухонним рушником або закутавши теплою ковдрою. Потім переверніть банки і перемістіть в прохолодне темне місце на довгострокове зберігання.
Приємного насолоди!
Компот з чорної смородини Компот з чорної смородини на 3-х літрову банку Компот з чорної смородини на зиму Компот із смородини Компот із смородини на 3-х літрову банку Компоти Чорна смородина на зиму