У період збору врожаю чорної смородини варто приготувати з цієї вітамінної ягоди компот на зиму. Напій зберігає в собі вітаміни і мікроелементи, він допоможе втамувати спрагу з користю для здоров’я. Ягоди для заготовки слід вибирати якісні, без дефектів – компот вийде прозорим і без осаду.


Інгредієнти: на 3 л.

  • чорна Смородина – 450 гр.
  • Цукор-пісок – 250 гр.
  • Вода – 2.5 л.

Процес приготування:

Приступимо до приготування компоту з чорної смородини на зиму. Чорну смородину ретельно промиваємо під струменем проточної води. Випадкове сміття і гілочки видаляємо. Банки для компоту моєму і висушуємо. У підготовлені банки насипаємо чорну смородину. Заливаємо ягоди окропом і витримуємо десять хвилин.

Після закінчення зазначеного часу воду з банки зливаємо назад в каструлю. Щоб ягоди залишилися в банку і не випадали, зручно для зливу використовувати спеціальну кришку з дірочками.

В банки з ошпаренной смородиною висипаємо цукровий пісок. Злиту воду доводимо до кипіння і заливаємо їй ягоди з цукром в банках. Відразу ж закатуємо сухими стерильними кришками.

Закупорені банки перевертаємо догори дном, закутуємо в ковдру і даємо в такому положенні повільно охолонути. Охолоджений компот прибираємо в прохолодне темне місце для зберігання.

Приємного апетиту!

Компот з чорної смородини Компот з чорної смородини на 2-х літрову банку Компот із смородини Компот із смородини на 3-х літрову банку Компоти