Компот з чорної смородини та яблук володіє ніжним і приємним смаком і готується просто. Щоб в компоті не переважав її домінуючий присмак, кладуть її в банку в невеликій кількості. Готується компот тільки з дворазовою заливкою або стерилізацією, так як м’якоть і шкірка їх щільна. Для смачного компоту яблука і смородина повинні бути дозрілими, щоб максимально їх аромат розкрився в заготівлі.


Інгредієнти: на 3 л.

  • чорна Смородина – 2 ст. л.
  • Яблука – 250 гр.
  • Цукор-пісок – 200 гр.
  • Вода питна – 2 л

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування компоту з чорної смородини та яблук на 3-літрову банку на зиму? Банки заздалегідь добре промийте з харчовою содою.

Підготуйте в потрібній кількості ягоди, яблука, цукор і банки для заготівлі компоту. Яблука можуть бути і не дуже красивими, адже їх будемо нарізати шматочками.

Яблука і смородину добре промийте, яблука наріжте шматочками довільної форми та розміру.

Потім будь-яким зручним для вас способом стерилізуйте банки й кришки і відразу поставте кип’ятити чисту воду для першої заливки.

В стерильні банки укладіть яблучні шматочки і насипте по 2 ст. л. чорної смородини.

Потім залийте їх окропом. Банки прикрийте кришкою і залиште на 20 хвилин для настоювання.

Після закінчення цього часу в каструлю насипте розраховане кількість цукрового піску і перелийте в неї воду з банок через спеціальну кришечку.

Все перемішайте, щоб цукор розчинився повністю, і зваріть сироп, прокип’ятити його 3-4 хвилини.

Киплячим сиропом, залийте повторно, яблука зі смородиною, заповнюючи їх до самого верху.

Банки відразу щільно закупорьте і не забудьте перевірити герметичність закупорки. Потім поставте їх на кришки, а на ніч накрийте будь «шубою». Компот з чорної смородини та яблук готовий.

Вдалих і смачних заготовок!

Компот з чорної смородини Компот з чорної смородини на 3-х літрову банку Компот з яблук на 3-х літрову банку Компот із смородини Компот із смородини на 3-х літрову банку Компоти