Компот з чорної смородини та яблук володіє ніжним і приємним смаком і готується просто. Щоб в компоті не переважав її домінуючий присмак, кладуть її в банку в невеликій кількості. Готується компот тільки з дворазовою заливкою або стерилізацією, так як м’якоть і шкірка їх щільна. Для смачного компоту яблука і смородина повинні бути дозрілими, щоб максимально їх аромат розкрився в заготівлі.
Інгредієнти: на 3 л.
- чорна Смородина – 2 ст. л.
- Яблука – 250 гр.
- Цукор-пісок – 200 гр.
- Вода питна – 2 л
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування компоту з чорної смородини та яблук на 3-літрову банку на зиму? Банки заздалегідь добре промийте з харчовою содою.
Підготуйте в потрібній кількості ягоди, яблука, цукор і банки для заготівлі компоту. Яблука можуть бути і не дуже красивими, адже їх будемо нарізати шматочками.
Яблука і смородину добре промийте, яблука наріжте шматочками довільної форми та розміру.
Потім будь-яким зручним для вас способом стерилізуйте банки й кришки і відразу поставте кип’ятити чисту воду для першої заливки.
В стерильні банки укладіть яблучні шматочки і насипте по 2 ст. л. чорної смородини.
Потім залийте їх окропом. Банки прикрийте кришкою і залиште на 20 хвилин для настоювання.
Після закінчення цього часу в каструлю насипте розраховане кількість цукрового піску і перелийте в неї воду з банок через спеціальну кришечку.
Все перемішайте, щоб цукор розчинився повністю, і зваріть сироп, прокип’ятити його 3-4 хвилини.
Киплячим сиропом, залийте повторно, яблука зі смородиною, заповнюючи їх до самого верху.
Банки відразу щільно закупорьте і не забудьте перевірити герметичність закупорки. Потім поставте їх на кришки, а на ніч накрийте будь «шубою». Компот з чорної смородини та яблук готовий.
Вдалих і смачних заготовок!