Простий і досить швидкий спосіб приготування компоту для зберігання його протягом тривалого часу.
Інгредієнти: на 3 л.
- Чорниця – 300 гр.
- Полуниця – 300 гр.
- Цукор-пісок – 500 гр.
- Лимонна кислота – 1 щіпка
- Вода питна – 2 л
Процес приготування:
Готувати компот з чорниць з полуницею на зиму? Попередньо переберіть ягоди, видаляє дрібне сміття на кшталт листочків і гілочок, а також зіпсовані і сильно давленные ягоди. Злегка пом’яті можете залишити, вони ніяк не вплинуть на смак компоту. Наберіть в таз води, висипте туди відібрані ягоди і обережно перемішуйте їх рукою протягом пари хвилин. Зберіть залишився сміття, який сплив на поверхню, і злийте воду. Зсипте ягоди в друшляк і сполосніть під проточною водою.
Обірвіть у полуниці чашолистки, розкладіть суміш ягід на рушник і залиште обсихати.
Підсушені ягоди складіть у глибоку миску, посипте половиною цукру і злегка перемішайте. Залиште на годину при кімнатній температурі, щоб виділився сік. Потім закип’ятіть воду і залийте нею ягоди.
Злийте рідину з ягід в каструлю, всипте туди ж половину цукру і доведіть до кипіння. Зменшіть вогонь до середнього, додайте в каструлю лимонну кислоту і уваривайте сік, постійно помішуючи, до отримання сиропу.
Ягоди розкладіть попередньо пастеризованим банкам і залийте отриманим сиропом. За необхідності долийте трохи окропу.
Загорніть банки, складіть доньями догори і укутайте ковдрою. Залиште консервуватися на три дні, потім переставте у прохолодне місце.
Приємного апетиту!
Компот з полуниці на 3 літри Компот з полуниці на зиму Полуниця на зиму Чорниця на зиму