Такий напій відмінно підійде для святкового столу. Він точно зможе здивувати своїм приємним смаком як старше, так і молодше покоління. Крім того, компот сприяє підтримці вашого імунітету та подарує організму багато вітамінів та інших корисних речовин.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Чорниця – 200 гр.
  • Вишня – 200 гр.
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Вода – 2.5 л.

Процес приготування:

Приступимо до приготування компоту з чорниці з вишнею на зиму. Для компоту ви можете використовувати як свіжі, так і заморожені ягоди. Рекомендується віддавати перевагу свіжим, так як з ними смак напою буде більш насиченим і приємним. При виборі чорниці та вишні звертайте увагу на цілісність ягід. Також варто понюхати продукт. Ягоди не повинні мати кислуватий аромат, який свідчить про те, що вони почали псуватися. Насипте вишню і чорницю в окремі горщики. Перегляньте їх на наявність зіпсованих або пошкоджених ягід. Після цього залийте вишню і чорницю теплою водою. Приберіть з її поверхні листочки, комах та інший новий сміття. Залиште ягоди настоюватися у воді протягом 30 хвилин. Після цього кілька разів промийте вишню і чорницю. На столі розстеліть великі кухонні рушники. Акуратно викладіть на них ягоди і дайте їй повністю висохнути.

Готуємо банки для компоту. Нам необхідно ретельно їх простерилізувати. Спочатку промийте банки з содою в теплій воді. Кришки обшпарте окропом і відкладіть. Протріть банки кухонним рушником. Після цього наповніть чайник водою і поставте його на плиту. Коли з носика чайника почне виходити пара, розмістіть на ньому банку приблизно на 2-3 хвилини. Потім поставте її на сухе рушник. Знову витирати банку не потрібно, так як вона висохне за кілька хвилин.

вишню Очистіть від кісточок. Для цього ви можете використовувати спеціальний прилад або звичайну шпильку. Цей крок не є обов’язковим. Однак завдяки йому ви вбережете свої зуби. Насипте чорницю і вишню в банки.

Наповніть каструлю холодною водою. Перенесіть її на плиту. Коли вода почне закипати, поступово додайте до неї цукор. Найкраще робити це в кілька етапів. Постійно перемішуйте розчин, щоб цукрові кристали встигли розчинитися. Коли сироп буде готовий, вимкніть вогонь і залиште його на плиті на кілька хвилин.

Залийте гарячим цукровим розчином суміш ягід вишні і чорниці. Після цього накрийте банку кришкою і закрутіть її. Слідкуйте за тим, щоб на склі не з’явилися тріщини. Тоді ваш компот не простоїть і кількох днів. Переверніть банки і поставте їх кришкою вниз. Укутайте їх в невеликій плед або теплий рушник. Дочекайтеся, коли банки повністю охолонуть. Після цього компот можна перенести в будь-яке холодне і сухе місце у вашому будинку.

Компот з чорниці та вишні готовий. Такий напій точно зможе дотриматися до зими і порадувати вас своїм солодким смаком в холодний сніговий день. Компот зуміє зберегти більшість вітамінів, якими володіють вишня і чорниця. Поспішайте закупитися ягодами, щоб скоріше зварити його.

Вишня на зиму Компот з вишні без стерилізації Компот з вишні на зиму Компоти Чорниця на зиму