Якщо ви вирішили обійтися без додаткової стерилізації, то радимо додати в компот лимонну кислоту. Крім додаткової кислинки, вона сприяє тривалому зберіганню консервації.
Інгредієнти: на 3 л.
- Груша – 1000 гр.
- Цукор-пісок – 1 склянка
- Лимонна кислота – 1 ст. л.
- Вода – 2,5 л
Процес приготування:
Щоб приготувати компот з груш з лимонною кислотою на зиму, груші ретельно вимиваємо з використанням губки або щітки. Потім просушуємо або відразу ж витираємо зайву рідину паперовим рушником.
Кожен плід розрізаємо на кілька шматочків, з яких в подальшому видаляємо серцевину і кісточки.
Каструлю наповнюємо водою і ставимо на невеликий вогонь. Після того, як вода закипіла, опускаємо в неї груші одночасно з цукровим піском. Всі добре розмішуємо і вимикаємо відразу після закипання. Даємо фруктів настоятися не більше п’яти хвилин.
В цей час стерилізуємо промиті банки. Після чого приступаємо до їх наповнення. Акуратно розливаємо компот черпаком, додаючи в кожну банку лимонну кислоту.
Закриваємо грушевий компот простий капроновою кришкою і загортаємо в ковдру. Зберігаємо напій в холодильнику не більше трьох місяців з моменту приготування.
Бажаємо приємного апетиту!
Компот з груш на 3-х літрову банку Компот з груш на зиму Компоти