Важливу роль у приготуванні компоту грають самі фрукти з їх особливостями. Якщо говорити про грушу дичку, то її віддають перевагу з-за соковитою, щільною і кисло-солодкою на смак м’якоті. Притому, з нею не буває промахів. Сміливо приступайте до приготування, і ви зможете самі в цьому переконатися.
Інгредієнти: на 3 л.
- Груша – 500 – 600 гр.
- Цукор-пісок – 200 гр.
- Лимонна кислота – 1 ч. л.
- Вода – 2.5 л.
Процес приготування:
Щоб приготувати компот з груші дички на 3-х літрову банку на зиму, цілі груші добре промиваємо і просушуємо так, щоб шкірка була, насправді, чистою.
Потім ми викладаємо їх в чисту банку, яку попередньо промили разом з содою. Сюди ж додаємо лимонну кислоту і заливаємо все окропом. Залишаємо так на 30-40 хвилин.
За цей час груші встигли прогрітися, а вода змогла насититися їх ароматом. Цю воду зливаємо в каструлю, засипаємо цукровий пісок і добре перемішуємо до тих пір, поки цукор повністю не розчиниться. Потім доводимо сироп до кипіння і вимикаємо вогонь.
Готовий солодкий відвар повертаємо в банки з грушами, заливаючи його до самого верху.
Закатуємо банку простерилізованій кришкою і залишаємо остигати, загорнувши в ковдру. На це знадобиться менше однієї доби. Сам компот, приготований за цим рецептом, досить добре стоїть як при кімнатних температурах, так і при більш низьких.
Бажаємо приємного апетиту!