Смачний і освіжаючий фруктово-ягідний компот містить безліч корисних речовин і тому є прекрасним напоєм для заготівлі на зиму.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Груша – 3 шт.
  • Яблука – 3 шт.
  • Виноград Ізабелла – 350 – 500 гр.
  • Цукор-пісок – 2,5 склянки
  • Вода – 2,5 л.

Процес приготування:

Як почати готувати компот з груш, яблук і винограду на зиму на 3-х літрову банку? Гарненько промиваємо фрукти і виноград, відбираємо пом’яті виноградини.

Нарізаємо яблука і груші, при бажанні знімаємо виноград з грона.

Доводимо воду до кипіння, додаємо цукор, ягоди і фрукти.

Варимо всі інгредієнти близько 5 хвилин.

Розливаємо гарячий компот з простерилизованным банкам. Закочує банки стерилізованими кришками, перевертаємо їх догори дном і прибираємо остигати під ковдру. Приємного апетиту!

Компот з винограду Компот з винограду Ізабелла Компот з винограду на 3-х літрову банку на зиму Компот з груш на 3-х літрову банку Компот з яблук на 3-х літрову банку