Поєднання яблук і малини неймовірно вдале. Яблука дають компоту фруктову базу, а малина забезпечує яскравий ароматний і колірний акцент. Взимку такий напій тільки одним своїм кольором вже навіє відчуття літа. У процесі приготування компоту яблука вимагають попередньої варіння для розм’якшення, оскільки по своїй текстурі відрізняються від малини.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Малина – 200 гр.
  • Яблука – 3 шт.
  • Цукор-пісок – 130 гр.
  • Вода – 800 мл

Процес приготування:

Почнемо готувати компот з малини і яблук. Малину перебираємо, від ягід з дефектами позбавляємося. Поміщаємо малину в друшляк і промиваємо під проточною водою. Після промивання даємо воді стекти.

Яблука для компоту можна використовувати з пересортиці, оскільки всі дефектні місця можна просто вирізати. Яблука перед нарізкою ретельно промиваємо.

Ріжемо яблука на часточки, попутно зрізуючи насіннєві коробочки і всі дефектні ділянки.

Банку для компоту попередньо стерилізуємо. Поміщаємо в неї підготовлені ягоди малини. Заливаємо їх окропом, витримуємо п’ять хвилин. Яблучні дольки покладемо в каструльку. Зливаємо воду з банки в каструлю з яблуками, додаємо цукровий пісок. Ставимо каструлю на плиту і варимо яблука протягом трьох-чотирьох хвилин. Після цього виливаємо назад в банку до малині воду разом з яблуками. Відразу закатуємо кришками. Банку перевертаємо догори дном для того, щоб перевірити герметичність. Закутуємо її в такому положенні ковдрою і даємо повільно охолонути. Зберігати компот рекомендується в темному прохолодному місці.

Приємного апетиту!

Компот з малини Компот з малини на 1 літрову банку Компот з малини на зиму Компот з яблук на 3-х літрову банку Компот з яблук на зиму