Компот-асорті з малини та аґрусу виходить дуже ароматним і з приємним кисло-солодким смаком. Він у вас буде чудовим напоєм для дітей, особливо на дитячому святі, натомість магазинного лимонаду. Заготовляють такий компот в банках різного обсягу. У цьому рецепті інгредієнти вказані на літрову банку, тому їх кількість збільшити втричі.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Аґрус – 90 гр.
  • Малина – 60 гр.
  • Цукор-пісок – 50 гр.
  • Вода – 0,8 л.

Процес приготування:

Як почати готувати компот з малини та аґрусу на 3-літрову банку на зиму? Малину, особливо якщо вона у вас садова, очистіть від чашолистків і трохи обполосніть холодною водою.

У агрусу маленькими ножицями видаліть хвостики і потім добре промийте.

Банку для компоту промийте з харчовою содою і стерилізуйте будь-яким зручним для вас способом. Кришку обов’язково прокип’ятіть. У підготовлену банку пересипте чисті ягоди аґрусу і малини.

В окремій каструлі закип’ятіть потрібну кількість чистої води і залийте окропом ягоди в банку. Потім банку накрийте кришкою і залиште на 10 хвилин для настоювання.

Через 10 хвилин воду з банки злити через спеціальну кришку в ту ж каструлю, розчиніть в ній розрахована кількість цукру і протягом 2-3 хвилин поваріть сироп.

Потім киплячим сиропом повторно залийте ягоди в банку і відразу її щільно закупорьте кришкою. Перевірте герметичність закупорки.

Компот з агрусу і малини готовий. Його протягом доби остудіть під теплим покривалом і потім можете перенести на зберігання в прохолодне темне місце.

Вдалих і смачних заготовок!

Агрус на зиму Компот з агрусу Компот з малини на зиму Компоти Малина на зиму