Швидкий рецепт компоту з вишні і нектаринів на зиму. Стерилізація компоту не потрібно, підготовка сировини – мінімальна. Банки і кришки обов’язково стерилізуємо. Напій виходить готовим до вживання – перед подачею не потрібно буде його розводити додатково водою.
Інгредієнти: на 3 л.
- Вишня – 300 гр.
- Нектарин – 100 гр.
- Лимонна кислота – 1 ч. л.
- Цукор-пісок – 200 гр.
- Вода – 2,5 л
Процес приготування:
Готувати компот з нектаринів і вишні на зиму легко! Вишню перебираємо від сміття, видаляємо плодоніжки. Ретельно промиваємо й обсушуємо після цього.
Нектарини промиваємо, обсушуємо, ріжемо навпіл і виймаємо кісточки. М’якоть ріжемо на часточки.
Банки і кришки ретельно промиваємо і стерилізуємо будь-яким звичним способом. Розкладаємо підготовлені фрукти в банки. Додаємо цукровий пісок і лимонну кислоту.
Воду доводимо до активного кипіння і заливаємо її в банки з фруктами і цукром. Закриваємо банки стерильними кришками і закручуємо за допомогою спеціального ключа.
Банки з компотом перевертаємо догори дном для перевірки герметичності. Закутуємо їх у плед і залишаємо повільно остигати. Після охолодження прибираємо закачування на зберігання в холодильник.
Приємного апетиту!
Вишня на зиму Компот з вишні Компот з вишні на зиму Компот з нектаринів на 3-х літрову банку на зиму Компот з нектаринів на зиму Компоти