Нарізані яблука і нектарини заливаються окропом і залишають на 20 хвилин. Потім вся рідина переливається в каструлю, до неї додається цукор і все доводиться до кипіння. Фрукти заливаються сиропом, до них додається лимонна кислота і компот закочується кришками.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Нектарин – 400 гр.
  • Яблука – 150 гр.
  • Цукор-пісок – 250 – 300 гр.
  • Вода – 2.5 л.
  • Лимонна кислота – 0.25 ч. л.

Процес приготування:

Як приготувати компот з нектаринів і яблук на зиму. Перед початком приготування добре промиваємо під проточною гарячою водою банки з содою. Далі стерилізуємо їх будь-яким зручним способом. Нектарини з яблуками також промиваємо й обсушуємо з допомогою паперового рушника. Нектарини розрізаємо навпіл і дістаємо кісточку. У яблук вирізаємо серцевину і нарізаємо їх часточками.

В каструлі кип’ятимо необхідний обсяг води. В цей час закладаємо на дно банок нарізані фрукти, чергуючи їх між собою. Заливаємо їх окропом, накриваємо кришкою і даємо так постояти протягом 15-20 хвилин.

Через деякий час зливаємо всю рідину назад в каструлю. Для цього можна використовувати спеціальну кришку з отворами або заглушку з ґратами.

Додаємо до отриманого відвару цукровий пісок, перемішуємо і ставимо на вогонь. Доводимо до кипіння, зменшуємо температуру і варимо протягом 3-5 хвилин, поки цукор повністю не розчиниться.

Заливаємо фрукти в банках отриманим цукровим сиропом і додаємо в кожну з них лимонну кислоту. Герметично закриваємо компот кришками, перевертаємо догори дном, закутуємо в покривало або ковдру і залишаємо на ніч до повного охолодження. Зберігаємо в темному, прохолодному місці.

Відкриваємо взимку, розливаємо по склянках і подаємо до столу насичений, смачний напій. Приємного апетиту!

Компот з нектаринів на 3-х літрову банку на зиму Компот з нектаринів на зиму Компот з яблук без стерилізації на зиму Компот з яблук на 3-х літрову банку Компот з яблук на зиму Компоти