Якщо ви хочете закатати компот з нектаринів, пропонуємо використовувати найпростіший спосіб. Просто вимиваємо плоди, стерилізуємо банки і кришки. Укладаємо чисті нектарини в стерильні банки, додаємо цукор і заливаємо окропом. Власне, все. Напій виходить світлим, ароматним, а самі нектарини можна вживати замість свіжих фруктів. Взимку це дуже актуально.
Інгредієнти: на 1 л.
- Нектарин (середнього розміру) – 8 шт.
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Вода – 700 мл
Процес приготування:
Рецепт компоту з нектаринів з кісточками на зиму простий у приготуванні! Нектарини ретельно промиваємо теплою водою, обсушуємо. Якщо є плодоніжки, їх обов’язково видаляємо.
Банки і кришки ретельно вимиваємо і стерилізуємо будь-яким доступним способом. Розкладаємо нектарини в банки. Засипаємо цукровим піском.
Воду доводимо до активного кипіння і заливаємо її в банки з фруктами. Закручуємо щільно кришками.
Банки з компотом перевертаємо догори дном для перевірки герметичності.
Закутуємо їх у плед і залишаємо повільно остигати. Після охолодження прибираємо закачування на зберігання в прохолодне темне місце.
Приємного апетиту!
Компот з нектаринів на 3-х літрову банку на зиму Компот з нектаринів на зиму Компоти