Яблука разом з ожиною і невеликою кількістю кураги поміщаються в каструлю. До них додається цукор і все заливається водою. Компот доводиться до кипіння, після чого розливають по банках і закочується.
Інгредієнти: на 3 л.
- Яблука – 3 шт.
- Ожина – 1 склянка
- Курага – 5 – 7 шт.
- Цукор-пісок – 1 склянка
- Вода – 2.5 л.
Процес приготування:
Яблука ретельно миємо, вирізаємо серцевину і нарізаємо їх невеликими скибочками. При бажанні можна також зрізати шкірку. Розміщуємо їх в глибоку каструлю, в якій буде варитися компот.
Готувати компот з ожини і яблук на 3-х літрову банку на зиму просто! Курагу також моєму і дрібно нарізаємо. Відправляємо її до яблук. Можна не використовувати курагу взагалі або замінити його на що-небудь інше, але завдяки їй напій придбає родзинку.
Ожину перебираємо і позбавляємося від гнилих або пошкоджених ягід. Промиваємо її під прохолодною водою і відкидаємо на друшляк, щоб стекла вся зайва рідина. Перекладаємо її в каструлю. При бажанні можна додати більше ягід, щоб у компоту був більш ожиновий аромат.
Тепер засипаємо всі інгредієнти цукровим піском. Можна також використовувати тростинний цукор, але його знадобиться менша кількість.
Вливаємо питну воду і ставимо каструлю на вогонь. Доводимо до кипіння і варимо близько 5 хвилин. Потім переливаємо в заздалегідь простерилизованную банку і закатуємо кришкою. Перевертаємо догори дном, закутуємо в рушник або ковдру і залишаємо на ніч.
Тепер ставимо компот в придатне для зберігання місце. Дістаємо взимку, розливаємо по склянках і насолоджуємося цим напоєм. Приємного апетиту!
Компот з ожини Компот з ожини в 3-х літрових банках на зиму Компот з ожини на зиму Компот з яблук без стерилізації на зиму Компот з яблук на зиму Компоти